Vehkakatu sijaitsee rauhallisella, perheiden suosimalla asuinalueella Savelassa, läntisessä Jyväskylässä.

Rochdi Abdelmoughit oli ensimmäisiä Vehkakatu 12:een muuttaneita asukkaita, kun nämä TA:n yleishyödylliset vuokra-asunnot valmistuivat Savelaan vuonna 2015. Hän ehti asua yli kaksi vuotta upouudessa asunnossa, kunnes muutti hetkeksi muualle. Lokakuussa 2020 Rochdi palasi vaimonsa ja tyttärensä kanssa takaisin Vehkakadulle, aivan samaan taloon, jossa oli aikaisemminkin asunut.
– Löysin tämän asuntomme vuokraovi.com-nettisivujen kautta. Asunto on meille juuri hyvänkokoinen ja toimiva kolmio, jossa on sauna ja parveke. Alue on rauhallinen ja lähellä ovat kaikki lapsiperheen arkipäivässä tärkeät palvelut, kuten päiväkoti, 24/h S-Market, vehreitä ulkoilualueita ja keskustaankin on vain noin kolme kilometriä, Rochdi kertoo.

Savelasta onkin kehittynyt lapsiperheille mieluisa asuinalue, josta löytyy arkipäivän palveluiden lisäksi myös jalkapallokenttä sekä viehättävä, pitkälle luonnontilainen Vehkalammen puisto.
– TA:lla asuminen on ollut miellyttävää ja rauhallista. Naapurit ovat mukavia ja arki sujuu Savelassa hyvin. Ainoa miinus on sähköauton autopaikan latauspiste, jollaista ei meidän talossamme vielä ole, Rochdi toteaa.

Toiveena vain sähköauton latauspiste

Sähkö- ja ladattavien hybridiautojen määrä on tuplaantunut Suomessa vuodesta 2019 vuoteen 2020. TA-Yhtiöissä on laadittu suunnitelma latausinfrastruktuurin toteutuksesta, jonka mukaan uudisrakennusten ja nykyisen asuntokannan latausinfra voidaan rakentaa tarpeen mukaisesti, suunnitelmallisesti ja kokonaisuutena. Hybridiautojen latauspaikkojen rakentamisesta Vehkakadulle onkin käyty jo keskusteluja. Taloyhtiöt ovat kuitenkin yksilöllisiä ja joissakin tapauksissa päätös sähkölatauspisteistä joudutaan tekemään useammassa päätäntäorganisaatiossa.

– Olemme pitkään miettineet vaimoni kanssa hybridiauton hankintaa ja saammekin nyt viimein hybridiauton. Olemme käyneet jo keskusteluja kiinteistömanagerin kanssa sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta, mutta asia on vielä auki.Toivonkin, että saamme asian pian eteenpäin ja latausmahdollisuuden meidänkin taloomme, Rochdi lisää toiveikkaana.

Lue lisää Vehkakatu 12:sta täältä!

Asukastarinoita