Asukasvalintaperusteet asumisoikeusasuntoihin

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset tai Suomen kansalaiseen rinnastettavat henkilöt. Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinulla ei saa olla haettavalta alueelta vastaavan kokoista, sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan sopivaa omistusasuntoa tai riittäviä varoja, jotta voisit rahoittaa vähintään 50 % hakemasi tai sitä vastaavan asunnon käyvästä hinnasta. Yli 55-vuotiaille ei ole asetettu varallisuusrajoja. Katso tarkemmat valintaperusteet.


Kuka voi saada asumisoikeusasunnon?

Hae asumisoikeuden järjestysnumero Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn järjestysnumeropalvelusta.

  • Sinulla tulee olla asumisoikeusasunnon hakemiseen oikeuttava voimassa oleva järjestysnumero. Jos hakijoita on samaan asuntoon yhtä aikaa useampia, asunnon saa hakija, jolla on pienin järjestysnumero.
  • Sinun tulee olla täysi-ikäinen.
  • Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinulla tai täysi-ikäisellä perheenjäsenelläsi ei saa olla varallisuutta niin paljon, että voisitte rahoittaa puolet hakua vastaavan asunnon vapaasta markkina-arvosta tai peruskorjata hakualueella sijaitsevan omistusasunnon hakua vastaavaksi.
  • Jos olet yli 55-vuotias, varallisuusrajat eivät koske sinua.
  • Tulot eivät vaikuta asunnon saantiin riippumatta siitä, oletko alle vai yli 55-vuotias.

Senioreille suunnattuihin asumisoikeuskohteisiin haetaan kuten muihinkin asumisoikeusasuntoihin. Tarvitset hakemista varten käyttämättömän järjestysnumeron. Varallisuusrajat eivät koske yli 55-vuotiaita.


Näin haet asumisoikeusasuntoa

Näin haet asumisoikeusasuntoa uudiskohteesta

Näin haet asumisoikeuden järjestysnumeroa