1. Miten haen TA:n vuokra-asuntoja ja mistä löydän ilmoitukset?

Voit hakea vuokra-asuntojamme täyttämällä vuokra-asuntohakemuksen. Voit myös ottaa yhteyttä myyntineuvottelijaan puhelimitse tai sähköpostitse. Ilmoitamme vapautuvia vuokra-asuntojamme TA.fi-verkkosivuillamme, Vuokraovi.comissa ja Oikotie.fissä.

2. Kauanko hakemukseni on voimassa?

Hakemus on voimassa 3 kuukautta sen jättöpäivästä lukien. Jos asunnon tarpeesi muuttuu tai poistuu, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Uusi hakemus korvaa vanhan hakemuksen.

3. Milloin pääsen näytölle?

Asunnon näytöistä sovitaan yleensä suoraan hakijan ja myyntineuvottelijan kesken. Järjestämme myös avoimia näyttöjä, joihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja saat aina kohteen myyntineuvottelijalta.

4. Milloin saan avaimet?

Asunnon avaimet luovutetaan sopimuksen tai hallintaoikeuden alkamispäivänä, kun vakuusmaksu on maksettu ja näkyy tilillämme. Avaimia hakiessa on aina todistettava henkilöllisyytensä.

5. Vuokraatteko te asuntoja luottohäiriöiselle?

Tarkistamme vuokra-asuntoa hakevian hakijoiden luottotiedot. Luottohäiriömerkintä voi olla esteenä asunnon saamiselle.

6. Saako asunnossa tehdä remonttia?

Annamme sopimuksen teon yhteydessä lisä- ja muutostyöohjeen, jossa kerrotaan mitä asunnossa saa tehdä. Remonteista tulee aina sopia isännöitsijän kanssa etukäteen.

7. Hyvitetäänkö tekemiäni muutostöitä?

Asukkaan tekemiä muutostöitä ei harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta hyvitetä. Mikäli olet asentanut astianpesukoneen etkä halua ottaa sitä mukaan pois muuttaessa, voit kysyä seuraavalta asukkaalta haluja ostaa koneen.

8. Kenelle ilmoitan asumisaikana perhekoon muutoksista, autopaikoista ja avainten lisätilauksista?

Asumisaikaiset muutokset maksuissa, avaimissa ja autopaikoissa sovitaan aina kohteen kiinteistösihteerin kanssa. Tavoitat kiinteistösihteerin asiakaspalvelun kautta.

9. Mikä on irtisanomisaika?

Vuokra-asuntojen irtisanomisaika on vuokralaisen osalta yksi kalenterikuukausi. Vuokranantajan osalta irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta.

Jos irtisanominen tulee kuukauden viimeisenä päivänä, loppuu vuokranmaksuvelvollisuus seuraavan kuun loppuun mennessä. Mikäli irtisanominen tapahtuu kuun alussa ja asuntoon saadaan uusi asukas ennen seuraavan kuun loppua, vuokranmaksuvelvollisuus voi lakata aikaisemminkin. Kuitenkin lain mukaan vuokralainen on velvollinen maksamaan seuraavankin kuukauden vuokran, vaikka asunto olisi irtisanottu jo kuukauden alkupuolella.

10. Millainen irtisanomisilmoituksen pitää olla?

Voit käyttää valmista irtisanomislomakettamme tai tehdä irtisanomisilmoituksen vapaamuotoisesti. Tärkeää on, että irtisanominen on allekirjoitettu ja päivätty. Myös samassa taloudessa asuvan puolison tulee allekirjoittaa irtisanomisilmoitus, vaikka hän ei olisikaan sopimuksen allekirjoittaja.

11. Mihin lähetän irtisanomisilmoituksen?

Voit lähettää irtisanomisilmoituksen meille postitse, sähköpostilla tai faksilla lähimpään toimipisteeseen.

12. Mistä tiedän että irtisanomiseni on tullut perille?

Lähetämme asunnon irtisanoneelle asukkaalle postitse tai sähköpostilla vahvistuksen, jossa on ohjeet asunnon luovuttamisesta.

13. Pitääkö asuntoa näyttää irtisanomisaikana?

Talon omistajalla on lain mukaan oikeus näyttää asuntoa asumisaikanasi. Asunnon näytöistä sovitaan aina etukäteen ja sinulla on oikeus kieltäytyä asunnon näytöistä painavin syin (esim. lapsen sairastuminen, lemmikkieläimet, vuorotyöt).

14. Kenelle palautan avaimet pois muuttaessa?

Pääsääntöisesti avaimet palautetaan toimistollemme seuraavan kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 mennessä.

15. Kenelle ilmoitetaan tilinumero vakuusmaksun palautukseen liittyen?

Tilinumeron voit ilmoittaa irtisanomislomakkeessa, josta se menee kiinteistösihteerin tietoon.