Vuokra-asuntoon hakeminen

1. Löydä sinulle sopiva asunto

Tutustu vapaisiin ja vapautuviin vuokra-asuntoihimme asuntohaun avulla. Määrittelemällä hakupalkkiin tarpeelliset tiedot toivomastasi vuokra-asunnosta, saat näkyviin hakuasi vastaavat vuokra-asuntoilmoitukset. Asuntoilmoituksesta löydät tarkempia tietoja asunnosta ja voit halutessasi lähettää yhteydenottolomakkeen kautta viestiä myyntineuvottelijallemme.

Jos vapaana tai vapautumassa ei ole toiveitasi vastaavaa asuntoa, tutustu kaikkiin vuokra-asuntoihimme kohdeluettelon kautta. Voit jäädä jonoon mihin tahansa kohteeseen, vaikka siinä ei olisikaan tällä hetkellä tiedossa vapaita tai vapautuvia asuntoja.

2. Täytä sähköinen vuokra-asuntohakemus

Täytä sähköinen asuntohakemuksemme. Huomioithan, että luottotietosi tarkistetaan hakemuksesi käsittelyn yhteydessä, jonka vuoksi tarvitsemme henkilötunnuksesi. Hakemuksessa ilmoitetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Uusi hakemus korvaa aikaisemmin jättämäsi hakemuksen ja hakemus on voimassa 3 kuukautta.

Voit myös täyttää ja tulostaa asuntohakemuksen ja postittaa sen toimipisteeseemme.

3.Hakemuksen liitteet

Kun toiveitasi vastaava asunto on vapaana ja tarjottavissa sinulle, otamme sinuun yhteyttä. Pyydämme samalla asuntohakemukseen tarvittavat liitteet. Osa asunnoistamme on yleishyödyllisiä ja osa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Yleishyödylliseen vuokra-asuntoon hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi ajantasaiset selvitykset tuloista, varallisuudesta ja asunnontarpeesta. Hakijoiden keskinäistä etusijajärjestystä arvioidaan kokonaisuutena. Liitteet voi toimittaa ensisijaisesti kohteen myyntineuvottelijalle sähköpostin liitetiedostona. Mikäli sinulla ei ole mahdollista toimittaa liitteitä sähköisesti, voit myös postittaa ne toimistollemme.

Tuloista:

 • työnantajalta saatu palkkatodistus tai -kuitti bruttokuukausituloista (esimerkki)
 • eläkevakuutusyhtiöstä todistus eläkkeen määrästä (tulee kotiin vuosittain alkuvuodesta) (esimerkki)
 • päätös työttömyyskorvauksesta (esimerkki) tai toimeentulotuesta (esimerkki)
 • päätös opintotuesta (esimerkki), vanhempainpäivärahasta (esimerkki) tai kotihoidontuesta
 • tarvittaessa selvitys muista tulonlähteistä

Varallisuudesta:

 • viimeisimmän esitäytetyn veroilmoituksen erittelyosa yli 18-vuotiailta (esimerkki)
 • selvitys mahdollisen varallisuuden käyvästä arvosta (esim. arvio omistusasunnon myyntihinnasta, kauppakirja, kiinteistöverotuspäätös, arvopapereiden noteerattu arvo tms.)
 • selvitys jäljellä olevista lainoista, esim. tiliote (lainat vähennetään varallisuudesta)

Asunnontarpeesta:

 • todistus vuokrasopimuksen päättymisestä
 • lääkärintodistus
 • kopio työsopimuksesta, jos asunnontarpeen perusteena on työpaikan saanti paikkakunnalta
 • selvitys ruokakunnan koosta, esim. raskaustodistus tai lapsen/lasten huoltajuussopimus
 • muu vastaavan asunnontarpeeseen vaikuttava kirjallinen selvitys

Jos haet vapaarahoitteista asuntoa, sinun ei yleensä tarvitse toimittaa hakemuksen lisäksi muita dokumentteja.

4. Asuntoon tutustuminen

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista hakijalla on yleensä mahdollisuus tutustua asuntoon etukäteen. Asuntoesittelystä sovitaan aina etukäteen. Jo tyhjillään olevissa asunnoissa järjestämme myös avoimia näyttöjä, joihin voit tulla etukäteen ilmoittamatta. Rakenteilla oleviin asuntoihin emme valitettavasti voi järjestää asuntoesittelyjä.Huonemäärä:
Lisäehdot