Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Harjannostajaisten aika – Lounatuuli 13 ja 15 alkaa pian valmistua!

Lounatuuli 13 ja 15 rakennustyöt ovat jo loppusuoralla ja vihdoin eilen pääsimme juhlimaan harjannostajaisia upeassa kevätsäässä. Harjannostajaiset on talonrakennuksen perinteeseen kuuluva juhlatilaisuus, joka perinteisesti pidetään rakennuksen vesikattotöiden valmistuttua, kun rakennus on saatu suojatuksi sateelta. Nyt työmaa on jo tätäkin pidemmällä ja vihdoin pääsimme juhlimaan, kun yleinen koronatilanne on helpottanut ja koronarajoitukset ovat poistuneet.


Harjannostajaiset pidetään perinteisesti tontilla ja tilaisuuteen kutsutaan koko rakennustyöväki sekä suunnittelijat. Lounatuulen työmaalla työskentelee tällä hetkellä yli 40 henkilöä ja näin ison kokonaisuuden suunnitteluunkin tarvitaan iso porukka. Lisäksi kutsuvieraina paikalla oli Naantalin kaupungin messuorganisaation väkeä.


Perinteinen harjannostajaisten tarjoilu on hernekeitto ja olut, mutta me päädyimme tällä kertaa HodariFillarin ihaniin hodareihin ja limuun. Ruokailun lisäksi ohjelmassa oli puheita ja mukavaa yhdessäoloa. Olipa hauska iltapäivä!


ps. käy katsomassa uusin videomme Lounatuulesta!