Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Esittelyssä Messukohde 33 Lounatuulen Löyly

Messujen kohdenumero 33 on erilainen kuin muut kohteet, kyseessä on koko vuokrataloyhtiön kaikkien asukkaiden yhteiskäyttöön tuleva saunarakennus.

Lounatuulen Löyly on elämyksellinen pihasauna, joka sijoittuu tontin korkeimpaan kohtaan siten, että saunan terassilta voi katsella kaukana alapuolella avautuvaa golfkenttää tai upeita korkeuksiin kohoavia mäntyjä. Vaikka saunarakennus sijoittuukin rinteeseen, muita rakennuksia korkeammalle, on myös liikuntaesteisten mahdollista päästä saunomaan – saunalle vieviin portaisiin on asennettu invahissi ja saunatiloissa mahtuu kulkemaan myös rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.

Kaikki pihasaunan persoonalliset kalusteet ovat TA:n oman puusepän, Johannes Simosen tekemiä. Jykevät nojatuolit sekä puunrungosta tehty pöytäryhmä ovat tehty Lounatuulen tontilla aiemmin kasvaneista männyistä. Hieman ennen rakennusurakan alkua oli Naantalissa kova myrsky ja moni tontin suurista männyistä kaatui. Kaatuneet puut tuotiin Espooseen, jossa Johannes verstaallaan sahasi niistä lautoja ja tukkeja ja valmisti upeita ja persoonallisia kalusteita niin Lounatuulen Löylyyn kuin Lounatuulen Metsäänkin.

Saunatuvassa ainoastaan lattialla oleva upea häräntalja ja näyttävä kattovalaisin ovat hankittu kaupasta, Turunkalusteesta, joka on suomalainen perheyritys ja sattuu sijaitsemaan aivan TA:n Turun toimiston vieressä. 


Saunavuoron yhteydessä voi rentoutua viihtyisässä saunatuvassa istuskellen ja nauttien Tiilerin Alicante -kiertoilmatakan tunnelmasta ja aidosta tulesta.
Avaran ja valoisan suihkutilan kautta pääsee tunnelmalliseen saunaan.

Tummanpuhuvan saunan lauteet ja katto- sekä seinäpaneelit on myöskin tehty tontilla aiemmin kasvaneista ja myrskyn kaatamista puista.

Saunan tekstiilit ja saunatuotteet saimme Emendo Oy:ltä. Emendo sopii erinomaisesti yhteistyökumppaniksemme, sillä jaamme samat arvot. Emendollekin tärkeää on ympäristöystävällisyys ja he käyttävät mahdollisuuksien mukaan uusiutuvia, kierrätettyjä ja kierrätettäviä materiaaleja. Ja löytyi Emendon valikoimasta juuri Naantaliin sopiva saunanhenki – suloisen kiukkuinen Pikku Myy.