Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Esittelyssä: Messukohde 32A Lounatuulen Metsä

Messut ovat vihdoin alkaneet ja pääsemme nyt blogin puolellakin kurkkaamaan tarkemmin ihaniin messukohteisiimme. Tervetuloa tutustumaan Lounatuulen Metsään!

Lounatuulen Metsä on tilava perheasunto, jossa viihtyy koko perhe. Asunnon suunnittelussa on huomioitu isommankin perheen tarpeet – tilava eteinen, kaksi vessaa ja riittävästi säilytystilaa. Myös sisustuksessa on huomioitu koko perhe. Lounatuulen Metsä on suunniteltu nelihenkiselle perheelle, jossa on pienet lapset.

Eteiseen sisään astuttaessa silmiin avautuu upea näkymä suoraan ruokailutilan ikkunasta ulos sekä uniikki puuseppä Johannes Simosen omenapuunoksista ja kierrätyslasista valmistama ruokapöytä. Ruokailuryhmää täydentää hienosti tyyliin sopivat TurunKalusteesta hankitut tuolit.

Itse eteinen on mukavan tilava ja sieltä löytyy niin istumatilaa kuin runsaasti säilytystilaa muun muassa rappusten alle integroituna.

Myös keittiössä on runsaasti säilytys- ja laskutilaa, joten koko perhe mahtuu hyvin kokkailemaan yhdessä. Tässä asunnossa on erikseen hankittuna pyörillä liikkuva saareke, jota muissa vastaavissa asunnoissa ei ole.

Jätteiden lajittelu on huomioitu hienosti – tilaa on seitsemälle eri jätelajlle ja lajittelua helpottaa tarrat eri jäteastioissa. Samat tarroissa olevat kuvat löytyvät myös pihan Molok syväkeräysastioissa. Roskien lajittelu ja vienti onnistuu siis myös lukutaidottomilta lapsilta!

Kodin seiniä koristavat Siinnen akustiikkateokset, osa valon kanssa ja osan ilman valoa. Ekologisissa ja kotimaisissa Siinne-sisustustuotteissa valoakustiikka, taideakustiikka ja designakustiikka kulkevat käsi kädessä. Siinnen tuotteet sopivat monenlaisiin paikkoihin ja käyttötarkoituksiin, esimerkiksi tässä keittiössä ikkunaverhon tilalla on Siinnen Naava -tilanjakaja.
 

Olohuoneen sydän on iso Alias kulmasohva, johon koko perhe mahtuu viettämään leffailtaa. Sohvapöytä on ”samaa sarjaa” ruokapöydän kanssa, myöskin Johanneksen valmistama ja omenapuun oksista tehty.

Alakerrassa on keittiön ja olohuoneen ohella myös lasten huoneet – näin lasten leikkejä on helppo vahtia ruuanlaiton ja kotitöiden ohella eivätkä lelut ehkä kulkeudu yläkertaan. Tytön huoneessa on hempeä tunnelma ja ihanan pehmeällä Heaven -matolla kelpaakin leikkiä.

Pojan huoneessa katseenvangitsijana toimii mielikuvituksellinen venesänky, jonka Johannes Simonen on valmistanut Lounatuulen tontilla aiemmin kasvaneesta männystä. Veneilyteema jatkuu myös Kompass -kattovalaisimessa

Yläkerrasta löytyy vanhempien makuuhuone, työ- ja vierashuone, kodinhoitohuone sekä sauna kylpyhuoneineen. Vessoja ja suihkuja on kaksi, sekä ylhäällä että alhaalla. Portaiden molemmissa päissä on turvaportit, jotta asuminen kaksikerroksisessa talossa pienten lasten kanssa olisi turvallista.

Makuuhuoneen sängynpääty sekä yöpöydät ovat nekin tontilla kasvaneista männyistä tehdyt ja ne sopivat hienosti yhteen sekä seinällä olevan Neliö valoelementtisarjan sekä LivingDeauville upeiden tekstiilien kanssa. Vanhempien makuuhuoneesta on käynti parvekkeella, josta on upea näkymät mäntymetsään sekä kauempana siintävälle golfkentälle.

Toinen yläkerran makuuhuoneista toimii sekä työhuoneena että vierashuoneena. Työpöydän Johannes teki mittojen mukaan ikkunan alle – kyllä tässä kelpaa etätöitä tehdä! Yövieraat nukkuvat mukavasti Notte divaanivuodesohvalla.

Isommankin perheen pyykkihuolto sujuu helposti, sillä asunnossa on erillinen kodinhoitohuone ja mukavasti tilaa viikkailla pyykkejä. Kodinhoitohuoneen läpi pääsee valoisaan saunaan. Saunan lasiseinän läpi aikuiset voivat vahtia suihkutilassa leikkiviä lapsia samalla kun itse nauttivat löylyistä.

Vaikka asunnossa oma sauna onkin – voi välillä mennä nauttimaan puulämmitteisen pihasaunan lämmöstä. Pihasauna, Lounatuulen Löyly, on oma erillinen messukohde, johon tutustumme tarkemmin toisessa postauksessa.