Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Kuulumisia Naantalin Asuntomessuhulinasta

Kirjoittaja: Johanna Sipola

Messujen pitkä valmisteluprosessi tuli päätökseen, kun koitti avajaispäivä ja messuvieraat pääsivät levittäytymään ainutlaatuiselle ja metsäiselle messualueelle Naantalin Luonnonmaan saarelle. Päivää ennen virallisia avajaisia median eri edustajat pääsivät kiertämään messualuetta rauhallisissa tunnelmissa. Silloin oli hyvä aika myös itse kurkistaa muutamaan kohteeseen. 

 

Teemana luonnon kunnioitus

Hulppeita taloja huimilla golfkenttä- ja metsänäkymillä, hienoja sisustuksia ja älyteknisiä ratkaisuja. Tämän vuoden yksi vahva teema luonnon kunnioituksesta on todella onnistuttu lunastamaan. Alue näyttää nimenomaan siltä, että sinne on luonnon ehdoilla valmistettu taloja, eikä niin, että metsään olisi raivattu alue taloja varten.

Lähes energiaomavarainen vuokrarivitalokortteli

Tänä vuonna Naantalin Asuntomessuilla pääsee tutustumaan yhteensä 35:een messuasuntoon vapaasti ilman koronarajoituksia. Messuvieraat kulkevat Lounatuulta pitkin, jonka haarautuvien teiden varrella luonnon lomassa talot sijaitsevat. Tie nousee ylös aina mäelle asti, jonka päästä avautuu TA:n lähes energiaomavarainen vuokrarivitalokortteli. Kuusi taloa sulkevat suojiinsa ihanan yhteisöllisen piha-alueen. Esittelyssä olevat kaksi erilaista asuntoa ja pihan helmi, yhteiskäyttöön tarkoitettu puulämmitteinen pihasauna, ovat keränneet ylistäviä kommentteja. Yhteisöllinen ja rauhallinen piha leikkikenttineen ja pihagrilleineen, varastorakennusten ruohokatot ja hiljaisuus ympärillä ovat saaneet ihmiset seisahtamaan piha-alueelle. Yhtiön oma aurinkovoimala ja akusto ovat myös kiinnostaneet kävijöitä ja monella sellainen on mielessä omaankin kotiin.

Harmoninen Lounatuulen Metsä

Kohde 32a, Lounatuulen Metsä, on maanläheinen ja harmoninen koti, jossa suomalainen design kerää huomiota ja kiitosta. TA:n oman puusepän Johannes Simosen tekemät uniikit pöydät, venesänky, sängynpääty ja työpöytä sekä rovaniemeläinen Siinne valoakustiikkayritys ovat painuneet ihmisten mieliin. Turun kalusteen kanssa onnistuneesti täydennetty kokonaisuus vetoaa suomalaiseen, rauhalliseen makuun.

Värikäs Lounatuulen Ateljée

Voidaanpa melkein väittää, että messujen yksi värikkäimmistä kokonaisuuksista löytyy kohteestamme 32b, Lounatuulen Ateljéesta. Yhteistyökumppanin Jean Vernetin räikeät värit, kalusteiden erikoiset muodot ja eksoottiset eläinteemat erottuvat messutarjonnan joukosta. Joillekin moinen väriloiste olisi kuulemma omaan kotiin aivan liikaa, mutta kuitenkin piristävä kokemus nähdä messuasunnon värien ilotulitus.

Tunnelmallinen Lounatuulen Löyly

Mäen päälle kapuamisen jälkeen, erityisesti hellepäivinä, joillakin messuvierailla voi jo askel hieman painaa. Jos pitäisi kohteidemme joukosta valita vain yksi nähtävyys, olisi se varmasti kohde numero 33, Lounatuulen Löyly, puulämmitteinen pihasauna. ”On se komia! WAU! Aivan ihana! Kyllä täällä kelpaisi saunoa! Tarinan kuultua vielä ihanampi!” – ovat lainauksia messuvieraiden suusta. Se, että saunan paneloinnit ja tupakalusteet ovat samaisen tontin myrskyn kaatamista puista tehtyjä ja uudessa muodossaan entisellä paikalla, on sykähdyttänyt ihmisiä. Kun saunan terassi kylpee ilta-auringossa ja tuore puu tuoksuu, olisi moni halukas jäämään saunomaan saman tien.

TA:n rivitalokohteessa ovat messuvieraat pitäneet erityisesti siitä, että messuilla ylipäätään on tarjolla ja nähtävillä vuokra-asuntoja. Vähintään reilua on se, että nykyään asuntomessualueilla enenevissä määrin on asumismuotoja tarjolla joka lähtöön ja erilaisiin elämäntilanteisiin.  

Tutustu messukohteisiimme!

Seuraa messuvlogiamme!

Osta täältä liput Naantalin Asuntomessuille.

Messuaiheinen TikTok -kanavamme.