Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Menneitä Asuntomessuja muistellen: messujen komein ständi Vantaalla

Vuoden 2015 messuille meidän ei alun perin ollut tarkoitus osallistua. TA:lle oli kuitenkin valmistumassa messualueelle upea puukerrostalo, joka valmistuessaan oli Euroopan suurin asuinpuukerrostalo. PuuMera -nimeä kantavan talon 186 asunnosta 79 on TA:n asumisoikeusasuntoja. Asuntomme valmistuivat osoitteeseen Rubiinikehä 1a. Viereisessä B-rapussa oli hyvin samanlaisia asuntoja ja niitä pääsi messuilla myös ihastelemaan. PuuMera herättikin runsaasti huomiota messujen aikana ja myös useat ulkomaalaiset ryhmät kävivät tutustumassa puukerrostaloon ja sen rakentamisessa käytettyyn huipputeknologiaan, korkealaatuiseen sprinklerijärjestelmään sekä rakennustapaan: talo oli rakennettu kokonaan säältä suojassa, hupun alla.

Puukerrostaloa ei rakennettu ihan valmiiksi messuja varten, vaan puurakenteisia tukipalkkeja jätettiin tarkoituksella esiin messujen ajaksi, jotta puurakenteen pystyi selkeämmin erottamaan. Nykyisin talossa on paitsi TA:n asumisoikeusasuntoja, myös TA:n Vantaan toimisto.

Vaikka meillä ei ollut messuasuntoja esillä, oli meillä varmasti messujen komein messuständi. Toimme messualueella puupaviljongin, jossa esittelimme TA:ta yleisesti sekä erityisesti viereistä asumisoikeustaloa. Tuon ajan erikoisuutena, ja yhtenä messuständimme vetonaulana, oli messuosastollamme mahdollista käydä virtuaalisella asuntonäyllä Oculus rift -virtuaalilasien avulla. Asuntoesittelyssä asiakkaat pääsivät virtuaalisesti tutustumaan kolmeen meidän valmiiseen kohteeseemme. Asiakkaat kehuivat kovasti 3D asuntoesittelyä uutena ennenäkemättömänä asuntoesittelynä. 3D lasit myös toimivat todella hyvin kovasta käytöstä huolimatta.

TA.fi -rantapallot olivat suosittuja messujen jakotavaraa – ne loppuivat heti ensimmäisenä messuviikkona! Myös tarjolla olleita ta.fi -karkkeja kehuttiin messujen parhaiksi karkeiksi.

Messuständillämme pystyi myös osallistumaan kilpailuun ja tilaamaan juuri lanseeratun TA:n uutiskirjeen. Uutiskirjeen tilaajia saatiin messujen aikana 920, ja tänä päivänä uutiskirjeemme lähtee lähes 40 000 vastaanottajalle joka kuukausi. Myös TA:n Facebook -sivut avattiin messuja ennen, tarkoituksena mm. kertoa millaista meillä on messuilla sekä aina silloin tällöin tehdä muitakin postauksia – nykyään Facebookia käytetään ahkerasti markkinoinnissa ja rinnalle on tullut myös muita somekanavia.
 

Paviljongin sisällä oli useita näyttöjä, jossa esittelimme eri kohteitamme. Mediapäivänä tarjolla oli myös pientä purtavaa.

Kaikkiaan Vantaan asuntomessuilla oli 41 messukohdetta, joihin tutustui 138 748 maksanutta kävijää, Messujen teemoina olivat Arjen pienet ylellisyydet sekä Kodin ja pihan viherkeitaat.  Myös Rubiinikehän sisäpihalla on viihtyisä ja suojaisa viherkeidas.