Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Vieraskynä: UPM ProFi Piazza lisää kattoterassin ympäristöystävällisyyttä ja viihtyisyyttä

Lohjan Sahapiha 6:n kattoterassi on vehreä virkistäytymispaikka ja varmasti yksi tulevien asuntomessujen upeimmista terasseista. Sahapihan huippunakin tunnetun messukohteen jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty ja ajatuksella tehty. Lue alta UPM:n Tia Hakunin ajatuksia kattoterassin lattiasta.

UPM ProFi Piazza -komposiittiterassimateriaali on valmistettu kierrätetystä muovista ja meille ympäristöarvot ovat tosi tärkeitä. Tämän vuoksi olimme hyvin iloisia, että juuri UPM ProFi Piazza One, Silver Teak-sävyssä, valikoitui terassimateriaaliksi TA:n asuntomessukohteen kattoterassille.

Talon arkkitehti Sasu Alasentie, UKI-arkkitehdeistä, kertoi meille kattoterassista:
”Koko korttelin idea on yhteisöllisyys. Talon huoneistoissa ei ole omia saunoja, vaan yhteiskäytössä oleva sauna rakennetaan kattoterassille. Katolta aukeaa hienot järvimaisemat ja kattoterassia hyödyntämällä, halusimme taata kaikille asukkaille näkymät järvelle. Korttelin piha-alueet ovat melko kompaktit, mutta kattoterassilla luomme lisää yhteisiä, kaikkien asukkaiden käytössä olevia ulkotiloja. Tämän toivomme myös lisäävän asukkaiden hyvää yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä.”

”Kattoterassille rakennetaan myös jokaiselle asukkaalle oma istutuslaatikko, missä kukin voi viljellä yrttejä, kukkia tai mitä kasveja nyt haluaakaan. Sinne rakennetaan myös pieni kesäkeittiönurkkaus ja ruokailualue sekä riipputuoleja oleskeluun. Kaiken kaikkiaan tilasta toivottavasti muodostuu yhteinen, vihreä oleskelukeidas, kaikille asukkaille”, kertoo Sasu Alasentie.

”Kun valitsimme terassille materiaaleja, oli meille tärkeää, että ne ovat linjassaan talon ekologisuuden ja energiatehokkuuden kanssa. Terassimateriaalissa päädyimme yhdessä urakoitsijan kanssa UPM ProFi Piazza -komposiittiin. Siinä meitä viehättivät erityisesti sen hyvä kestävyys ja helppohoitoisuus. Ja luonnollisesti myös se, että se oli valmistettu kierrätysmateriaalista, mikä sopii hyvin koko rakennuksen ympäristöystävälliseen ideologiaan. Uskon että tulevaisuuden projekteissa ympäristöystävällisyys ja kierrätysmateriaaleista valmistetut materiaalit nousevat entistäkin suurempaan suosioon”, sanoo Sasu Alasentie.

On mielenkiintoista nähdä messuvieraiden ja myöhemmin talon asukkaiden kommentteja kattoterassista ja sen tuomasta yhteisestä ja yhteisöllisestä, vihreästä oleskelutilasta.