Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Vihreä teko -palkinto Lohjan messutalollemme!

Saimme tällä viikolla Lohjan Asuntomessuilla hienon tunnustuksen, kun messutalomme Sahapiha 6 palkittiin Vihreä teko -palkinnolla. Palkinnon vastaanottivat TA:n Eija Imara-Väisänen, Jouni Linnavuori, Esa Mustonen, Anu Vähäkallio ja Ari Uotila.

TA-Asumisoikeus Oy:n asuntomessukohde Sahapiha 6 palkittiin Vihreä teko -palkinnolla

Vihreä teko -kilpailu on Lohjan Asuntomessujen ja Lohjan kaupungin lanseeraama kampanja, jolla haluttiin kannustaa messukohteita ottamaan huomioon talojen ilmastonäkökulma. Kilpailu lanseerattiin messurakentajille jo tontinhakuvaiheessa.

Sahapiha 6:n A-energialuokan kerrostalossa tekoäly optimoi huoneistokohtaisesti kaukolämmön kulutusta, aurinkopaneelit tuottavat puhdasta sähköä ja asukkaat voivat seurata omaa veden- ja sähkönkulutustaan. Autokatoksessa on valmiina kymmenen sähköauton latauspistettä, ja polkupyörille on toteutettu runsaasti säältä suojattuja pysäköinti- ja säilytystiloja. Viherkatot, kattopuutarha ja korttelin yhteispiha tukevat luonnon monimuotoisuutta.

Sahapiha 6:n asumisoikeuskerrostalo Lohjan asuntomessuilla

Raati perusteli valintaansa näin:
”TA-Yhtiöt on jo vuosien ajan määrätietoisesti ja järjestelmällisesti kehittänyt kohtuuhintaista asuntotuotantoaan ympäristövaikutukset kokonaisvaltaisesti huomioivaan suuntaan. On tärkeää, että myös pieni- ja keskituloisille tarjotaan mahdollisuuksia asua ilmasto- ja ympäristöystävällisesti ja viihtyisästi. Kaikelta asuntotuotannolta, kohtuuhintaiseltakin, on edellytettävä laatua ja osallistumista rakentamisen päästöjen vähentämiseen. TA-Asumisoikeus Oy osoittaa Lohjalla tason, johon jokaisen kerrostalohankkeen Suomessa vähintään tulisi yltää.”

Kilpailuraadin muodostivat puuarkkitehtuurin professori ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen jäsen Pekka Heikkinen (Aalto-yliopisto), johtava rakennustarkastaja Paula Mäenpää (Lohjan kaupunki), toimitusjohtaja Mikko Nousiainen (Green Building Council Finland), Suomen ilmastopaneelin jäsen ja kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja professori Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus) sekä ympäristö- ja energiajohtaja Pekka Vuorinen (Rakennusteollisuus RT Ry).

TA-Asumisoikeus Oy:n messutalo Sahapiha 6 voitti Asuntomessujen Vihreä teko -palkinnon

Olemme otettuja, kiitos!

Palkinnoksi saimme tehdä 1000 euron lahjoituksen valitsemallemme hyväntekeväisyysjärjestölle. Valitsimme lahjoituksen saajaksi Luonnonperintösäätiön metsien suojelun.

TA-Asumisoikeus Oy:n asuntomessukohde Sahapiha 6 palkittiin Vihreä teko -palkinnolla

Etenkin messutalomme kattoterassi ja saunaosasto ovat keränneet ihastuneita kommentteja messukävijöiltä. Moni on toivonut, että vastaavanlaisia asukkaiden yhteistiloja saataisiin muuallekin. Myös valoisat ja toimivat asunnot sisustuksineen ovat olleet monen messukävijän mieleen.

Palkittua messutaloa ehtii vielä katsomaan Lohjan Asuntomessuille 8.8. saakka! TA:n messukohteet ovat numerot 22 Seilori, 23 Colori ja 24 Sahapihan huippu. Katso messujen aukioloajat ja saapumisohjeet.

TA-Asumisoikeus Oy:n messuasunto Colori Sahapiha 6:ssa Lohjalla