Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Luonto korostuu Naantalin Asuntomessujen teemoissa

Asuntomessut rakentuvat aina muutamien teemojen ympärille. Tällä kertaa Asuntomessut on valinnut teemoiksi luonnon kunnioituksen, aurinkoenergian, saariston ja onnellisuuden – nämä kaikki ovat keskiössä myös meidän messukohteemme suunnittelussa.

Luonnon kunnioitus

Luonnon kunnioitus on ollut mukana alueen suunnittelussa alusta saakka. Kadut kiemurtelevat luonnonmuotojen mukaan ja puustoa on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon.
Tonttimme Lounatuulessa on messualueen korkeimmalla kohdalla ja valitettavasti useat säästettäväksi aiotut puut ovat kaatuneet rakennusaikana myrskyissä. Onneksi muutamia isoja puita on kuitenkin säästynyt – ja ne kaatuneetkin tuomme vielä takaisin Lounatuuleen tavalla, jonka näette myöhemmin 😊.

Aurinkoenergian edelläkävijä

Kuuluisa ”Naantalin aurinko” tulee tulevaisuudessa olemaan entistä merkittävämmässä roolissa, sillä messualueelle rakentuu suuri aurinkoenergiapuisto. Myös meidän messutalomme katot peittyvät isolta osin aurinkopaneeleilla Rivitalojemme katoille tulee kaikkiaan 106 aurinkopaneelia, joista saatavaa sähköä käytetään pääosin maalämpöpumppujen pyörittämiseen. Jos kaikki aurinkosähkö ei kulu lämpöpumppujen ja ilmavaihtokoneiden pyörittämiseen, voidaan sitä myös varastoida akkuihin. 

Saariston kodit kaupungin kyljessä

Lounatuulessa saaristo ja kaupunki ovat lähellä toisiaan. Lounatuuli on rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue, josta on lyhyt matka niin Naantalin keskustaan kuin Turkuunkin.
Ainutlaatuinen sijainti saaristossa mahdollistaa siis luonnosta nauttimisen ilman, että täytyy luopua kaupungin vilinästä. Messukohteemme asunnot ovat tilavia ja maksuton nettiyhteys tulee sisältymään vuokraan, joten etätyöskentelyllekin on hyvät puitteet.

Onnellisuus

Onnellisuus messualueen kodeissa on helppo saavuttaa. Eri tutkimusten mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa ja naantalilaiset Suomen onnellisimpien asukkaiden joukossa. Tutkimusten mukaan asuntomessualueella asuvat ihmiset ovat usein onnellisia ja myös TA:n asukkaista valtaosa on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä koteihinsa.