Kohti asuntomessuja

Kohti asuntomessuja

-blogissa kerromme Naantalin vuoden 2022 asuntomessujen valmisteluistamme.

Löydät blogista juttua myös Lohjan vuoden 2021 asuntomessuilta.


Messutalomme valmistuu vauhdilla – noin 30 henkilöä puurtaa Lounatuulen työmaalla

Naantalin aurinko ei pettänyt taaskaan. Kävimme Eijan kanssa Naantalissa hoitamassa Asuntomessujen valmisteluja ja saimme muutaman tunnin ajan nauttia ihanasta auringonpaisteesta ennen kuin illan hämäryys taas laskeutui.

Ensi kesä tuntuu olevan vielä kaukana, mutta oikeasti messujen alkuun on 32 viikkoa! Saman verran työntekijöitä oli Lounatuuli 13 ja 15 työmaalla täydessä vauhdissa, kun kävimme paikan päällä pohtimassa muun muassa tulevaa messureittiä. Turvalliset messujen aikaiset kulkureitit pitää päättää jo rakennusvaiheessa, sillä kaksikerroksisista esittelyasunnoistamme tulee olla uloskäynti myös toisesta kerroksesta. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että parvekkeiden kaiteita ei voida vielä messujen ajaksi asentaa jokaiselle sivulle.

Kulkureittien ihmettelyn lisäksi saimme ihailla jo ensimmäisiä ulkoverhoiluja. Tumma laudoitus sopii upeasti metsäiseen maisemaan. Työmaalla tehdään kaikki mahdollinen, jotta isot ja vanhat puut säilyvät vahingoittumina. Puut on suojattu laudoituksin ja kaivuutyöt puiden lähellä suoritetaan erityistä varoivaisuutta noudattaen.


Talojen sisäpuolella tehdään tällä hetkellä muun muassa lattiavaluja ja erilaisia teknisiä töitä. Tässä vaiheessa rakentamista näyttää maallikon silmiin usein siltä, että juuri mitään ei tapahdu, vaikka juuri nyt tehdään monia ratkaisevan tärkeitä työvaiheita. Jo kuukauden päästä päästään kuulemma ensimmäisiä sisäseiniä jo maalaamaan ja silloin alkaa jo lopputulos näkymään!