Pientalomaista asumista luonnon ääressä

Harvoin tarjolla: kauniita kaupunkikoteja Helsingin Viikinmäen vehmaissa maisemissa.

Ennakkomarkkinoinnissa Asunto Oy Helsingin Graniitti

Ristiretkeläistenkatu 20, 00710 Helsinki
Arvioitu valmistuminen 12/2022

Asunto Oy Helsingin Graniitti

As. Oy Helsingin Graniitti kohoaa tontille, jota elävöittävät suuret korkeuserot. Pihapiiristä ja asunnoista avautuvat vehreät näkymät ympäröivään luontoon.

Graniittiin kuuluu kaksi tyylikästä asuinrakennusta. Kaksikerroksinen pienkerrostalo A-B, jossa on kaksi porrashuonetta ja 14 kompaktia kotia, joiden koot vaihtelevat 43 m² yksiöistä 76,5 m² kolmioihin. Kerrostalossa C puolestaan on kolme kerrosta, yksi porrashuone ja yhdeksän näppärää kaupunkikotia 45,5 m² kaksiosta 66,5 m² kolmioihin.

Molempien talojen kodeissa on hyvin suunnitellut pohjat, runsaasti luonnonvaloa ja valloittavia ratkaisuja. Esimerkiksi jokaiseen kotiin kuuluu lasitettu parveke, joka jatkuu koko asunnon leveydeltä tuoden luonnon askeleen lähemmäksi asumista. Oma ulkotila kutsuu kahvittelemaan kevään ensimmäisistä lämmittävistä auringonsäteistä aina pitkälle pimentyvään syksyyn. Voit loihtia parvekkeellesi vaikkapa kaupunkiviljelijän pienen paratiisin tai ”toisen olohuoneen” rentoutumiseen. Graniitista löytyy myös useita saunallisia koteja, joissa saat nauttia oman saunan autuudesta.

Taloyhtiön oma sauna isolla vilvoitteluparvekkeella on kaikkien varattavissa viikon tärkeisiin saunahetkiin. Lisäksi taloyhtiössä on yhteinen pesula, kuivaushuone, kerho- ja askartelutila.

Autopaikkoja Graniitin asukkaille on varattu yhteensä 20 kpl, jotka sijaitsevat C-talon pohjakerroksessa ja lähellä sijaitsevissa pysäköintitaloissa. Yhdeksän autopaikoista on lunastettavissa erillisinä osakkeina, näistä seitsemän on katospaikkoja ja kaksi autotallia.

Huoneistotyypit talo A-B

TyyppiPinta-alatkpl
2h+kt43,0 - 47,04
2h+kt+s47,01
3h+kt68,51
3h+k72,02
3h+k+s74,0 - 76,56

Huoneistotyypit talo C

TyyppiPinta-alatkpl
2h+kt44,5-463
2h+kt+s60,02
3h+k66,54
Helsingin Graniitin esite Hinnasto Esitteen ja -varaussopimuksen liite

As. Oy Helsingin Graniitti rakennetaan Hypon vuokratontille

Hypo kehitti vuokratonttijärjestelmänsä, Hypon Tonttikonseptin ® vuonna 2004. Se on vakiintunut vuokratonttimalli uudisrakennuskohteissa, ja sen avulla on rakennettu noin 6 000 asuntoa ja noin 150 valmista taloyhtiötä.

Hypon Tonttikonseptissa uudisasunnon ostohinta muodostuu alhaisemmaksi, kun ostettavan asunnon hinta ja asuntoon kuuluvan tonttiosuuden hinta eriytetään toisistaan. Ostaja pääsee asumaan omaan asuntoon, mutta maksaa aluksi vuokraa maa-alueesta eli tontista.

Asunnon omistaja voi lunastaa tonttiosuuden oman huoneistonsa osalta siinä vaiheessa, kun näkee sen itselleen oikeaksi. Vuokraamisen kautta tontin kustannuksen voi jaksottaa jopa 50 vuodelle. Hypon Tonttikonsepti on turvallinen ja helppo, sillä asunnon omistaja tietää koko ajan tonttinsa ostohinnan. Alkuperäinen hinta nousee ajan kuluessa vain inflaation verran, eikä mukana ole piilokuluja tai ennalta sovittuja, kiinteitä arvonnousuja.

Tontin omistaa Hypon hallinnoima ja pääasiassa eläkeyhteisöjen omistama tonttirahasto. Sijoittajat saavat itselleen turvallisen sijoituskohteen. Rakentajilla puolestaan tontteihin ei sitoudu omaa pääomaa, eikä vuokratontti lisää rakentajan velkaantumista.

Yhteystiedot

Johanna Karihtala
Puh. 045 7734 3813
Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TA-Kodit Oy
c/o Knitter Business Park
Kutojantie 6-8
02630 Espoo