Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Ideoita lastenkutsuille: Frozen-synttärit pikkuprinsessalle

Innostun usein lastenkutsuista ja etenkin niiden suunnittelusta ehkäpä enemmän kuin jopa synttärisankari itse. Varsinkin silloin kun lapsi toivoo teemaa, jonka toteuttamiseen on helppo keksiä ideoita. Frozen-huuma on taas juuri elokuviin tulleen kakkososan myötä nousussa ja niinpä meidänkin 4-vuotias synttärisankari toivoi Frozen-synttäreitä. Ja mikä sen parempi teema tammikuun sankarittarelle olisikaan!

nuket

Kutsukortit juhliin tein netistä löytämääni pohjaan. Koska 3-4-vuotiaat kutsuvieraat ovat vielä aika pieniä, toivotimme tervetulleiksi myös vieraiden perheet. Lastenjuhlien kutsuun on hyvä laittaa selkeästi tieto, onko juhlat tarkoitettu vain kutsuttavalle lapselle, vai toivotaanko, että vanhemmat jäävät paikalle valvomaan oman lapsensa touhuja. Me kirjasimme kutsuun, että lapsen voi jättää itse juhlimaan tai juhliin saa tulla koko perhe. Toki pyysimme ilmoittamaan etukäteen millä kokoonpanolla juhliin saavutaan.

4-vuotissynttäreille ei paljon ohjelmaa tarvita; herkut, vapaa leikki ja muutama helppo ohjelmanumero riittävät mainiosti. Tuttuakin tutumpi onginta on lastenkutsujen hitti. Ongintapalkinnot on helppo toteuttaa teeman mukaan, etenkin nyt kun kaupat ovat pullollaan Frozen-juttuja. Juhlavieraiden saaliiksi tarttui Frozen-saippuakuplia, tarroja ja pieniä herkkuja.

Frozen

Toinen perinneleikki, aasinhäntä, muuttui helposti teeman mukaiseksi, kun hännän tilalla oli porkkana ja aasina Olaf-lumiukko. Toteutukseen pyysin apua piirustustaitoiselta ystävältäni ja upean Olaf-kuvan sekä porkkanan päällystin lopuksi kontaktimuovilla, jotta ne säilyvät myös myöhempiä leikkejä varten.

Niin synttärisankari kuin monet vieraistakin olivat sonnustautuneet teeman mukaisesti Elsaksi tai Annaksi, nähtiinpä paikalla yksi Olafkin. Teeman mukaiset koristeet löytyivät pitkälti lelulaatikosta sekä netistä tulostamalla valmiita pohjia.

Lastenjuhlien tarjoiluihin ei kannata liikaa panostaa. Mehu, popcornit ja karkit riittäisivät hyvin. Itse tykkään laittaa tarjottavaa juhliin, joten juhlapöydästä löytyikin monenlaista teemaan sopivaa herkkua. Päiväkotikavereiden lähdettyä juhlimaan tulivat vielä sukulaiset ja kummit, joten osa tarjoiluista oli esillä toisessakin kattauksessa.

Frozen2