Anna Frostell työskenteli kesällä 2022 jo kolmatta kertaa kesätyöntekijänä TA:n vihertiimissä. Hän kertoo viihtyneensä mainiosti ja saaneensa vihertyöstä inspiraatiota myös tämänhetkisiin opintoihinsa.

vihertyöntekijä 9muokattu


TA ei ollut Annalle entuudestaan tuttu yritys ja hän päätyi töihin oman aktiivisuutensa ansiosta. – Huomasin työpaikkailmoituksen netissä ja sen perusteella päätin hakea TA:lle. Halusin kokeilla jotain erilaista kuin, mitä aiemmat työtehtäväni ovat olleet. Minua kiinnosti myös ulkona työskenteleminen, joten vihertyöntekijäksi hakeminen oli juuri sopiva valinta.


Vihertyöntekijän työtehtävät


Anna kertoo, että vihertyöntekijöiden tehtäviin kuuluu esimerkiksi puiden ja pensaiden leikkaaminen, oksien harvennus, haravointi, rikkaruohojen kitkeminen sekä tietysti ajaminen kohteiden välillä. Annan vihertiimillä työaika oli puoli kahdeksasta puoli neljään. – Tyypillisenä työpäivän tulin töihin ja vaihdoin työvaatteet. Sen jälkeen pakattiin kärry ja lähdettiin ajamaan kohteeseen. Tehtiin töitä muutama tunti, sitten kahvitauolle ja niin edelleen. Näin se suurin pirtein menee.
Vihertyöntekijän tulee osata tarkkuutta, kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja toimia rauhallisesti. – Koneiden oikeaoppisen hallinnan opetteleminen on tärkeää. Täytyy osata tarkkailla ympäristöä ja kiinnittää huomiota yksityiskohtiin esimerkiksi pihojen siisteydessä ja kasveja käsitellessä, Anna kertoo.
– Vihertyöntekijänä olen oppinut tunnistamaan paljon erilaisia kasveja sekä koneiden ja muiden työvälineiden käsittelemistä. Lisäksi olen oppinut tunnistamaan mitä laitteita kannattaa käyttää mihinkin juttuun, hän jatkaa.

Kunnolliset varusteet ja hyvä työporukka


Annan mielestä hyvä työporukka ja kunnolliset varusteet tekevät työstä mieluisaa. Työtehtävät ovat myös olleet motivoivia, koska oman työn tuloksen näkee selkeästi. – Työjengi oli mahtava ja työntempo itselle mieleinen. Oli myös aina tosi kiva, kun lähti joltain pihalta ja näki oman kädenjäljen konkreettisesti. Mielestäni TA:lla kaikki systeemit toimivat tosi hyvin. Pääsee oikeasti hommiin ja koko ajan on järkevää tekemistä. TA:lla on myös virhetyöntekijöille hyvät varusteet ja varastotilat, Anna jatkaa.
Annalla on ihania muistoja vuosien varrelta TA:lla työskentelemisestä. – Pari kesää sitten oli esimerkiksi ihanaa, kun ostettiin koko porukka lounaaksi pizzat ja mentiin yhdessä syömään niitä aurinkoon.

vihertyöntekijä 1muokattu

Suunnitelmissa työntekoa ja opintoja


Annan kokemukset TA:n vihertyöntekijänä auttoivat häntä myös löytämään itselle sopivan opintosuunnan. – Työn innostamana hain opiskelemaan puutarha-alalle. Aloitin opinnot syksyllä 2021.


Tulevaisuuden suunnitelmia Annalla on paljon niin työelämään kuin opintoihinkin liittyen. – Työelämään liittyen haluan parantaa kasvientunnistus osaamistani. Minulla on myös tulossa opinnoissa rakentamista käsittelevä kurssi, joka kiinnostaa paljon ja johon haluan panostaa.

vihertyöntekijä 3muokattu

Katso vapaat työpaikkamme täältä!