Johanna Saari oli työharjoittelussa TA:lla ja haki seuraavana kesänä tuttuun paikkaan kesätöihin. Ja taas tänä kesänä.

johanna saari

Oikeustradenomiksi joulukuussa 2016 valmistunut Johanna Saari on jo tuttu näky Oulun toimistolla. Saari suoritti syksyllä 2015 opintoihinsa kuuluvan työharjoittelun myyntiosastolla ja jatkoi seuraavana kesänä samoja tehtäviä kesätöissä. Valmistumisensa jälkeen Saari ei ole vielä löytänyt vakituista oman alan työpaikkaa, joten tuttu kesätyöpaikka houkutti hänet jälleen täksi kesäksi tuuraamaan Oulun myyntineuvottelijoiden kesälomia. - Tehtäviini kuuluu vuokra-asuntojen ja asumisoikeusasuntojen myyminen ja vuokraaminen. Käytännössä työ on asiakaspalvelua, hakemuksien käsittelyä, asuntojen tarjoamista, asuntonäyttöjä ja sopimusten valmistelua, Johanna listaa.

TA:lle Saari haki alun perin, koska oli kiinnostunut kiinteistöalasta. – Olen oppinut täällä paljon. Tämän alan käytäntö ja lainsäädäntö on tullut tutuksi. Tiedän nyt, mitä eroa on vuokra-, asumisoikeus, ja osaomistusasunnoilla, vaikka alussa niitten kanssa olin aivan sekaisin. Tämä on ensimmäinen työpaikka, joka vastaa alaani, joka on tällaista toimistotyötä ja paperien pyörittelyä, joten uskon tästä olevan hyötyä tulevaisuudessa. Olen oppinut, että huolellisuus ennen kaikkea, niin asiat hoituvat helpoimman kautta.

Saaren mukaan myyntityö asuntojen parissa on monipuolista ja sopivan haasteellista. - Tässä työssä näkee yllättävän paljon kaikenlaista, erilaisia elämäntilanteita ja erilaisia ihmisiä. Parasta on ehkä se, kun saa asiat ratkaistua kaikkia tyydyttävällä tavalla ja saa asiat etenemään, hän kertoo.

Oulun toimiston työilmapiiriä Saari kehuu mukavaksi. - Oli todella mukava palata takaisin melkein vuoden tauon jälkeen, ja heti pystyi olemaan kuin kotonaan. Tuttua ja turvallista, Johanna toteaa.

Johanna jatkaa kesätöitä syyskuun loppuun saakka ja pitää sitten pienen loman ennen uusien haasteiden etsimistä.

Palkkasimme tänä kesänä 72 kesätyöntekijää eri tehtäviin eri puolille Suomea. Julkaisemme kesän aikana muutaman kesätyöntekijämme kuulumisia.

 

Lue lisää: Kesätyöntekijät täyttävät jälleen TA:n pihat ja toimistot

Lue lisää: Työuran alkuun TA:lla