Iiro Lindqvist viihtyy myyntineuvottelijana Lahdessa. Toista kesää TA:lla työskentelevä nuorukainen uskoo löytäneensä oman alansa.

Iiro myynti

Merkonomiksi valmistunut Iiro Lindqvist aloitti kesätyöt Lahden toimistolla myyntineuvottelijana jo aikaisin tänä keväänä ja työt jatkuvat näillä näkymin syyskuun loppuun saakka. – Viihdyn täällä tosi hyvin ja mielelläni jatkaisin, vaikka vakituisenakin. Tämä on juuri sellaista työtä, jota voisin kuvitella tekeväni koko työurani, kohta 21-vuotias Iiro kertoo. Iiron toive saattaa toteutuakin, sillä Lahden alueelle valmistuu vielä tänä vuonna 72 uutta asuntoa, joten tarvetta uudelle vakituiselle myyntineuvottelijalle saattaa tulevaisuudessa olla.

Kiinteistöala ei ollut Iirolle ennestään tuttu tai edes eritysesti haaveena, kun hän etsi työharjoittelupaikkaa keväällä 2014 – Kun suoritin merkonomin opintojani, opettajani näki ilmoituksen, että TA:lle haetaan työharjoittelijaa ja hain työpaikkaa. Tämä olikin todella hyvä löytö, sillä olen päässyt tekemään koulutustani vastaavaa monipuolista työtä. Valmistuttuaan merkonomiksi Iiro jatkoi kesätyötekijänä samoissa tehtävissä. Suoritettuaan välissä armeijan, hän palasi pienen tauon jälkeen takaisin TA:lle kesätöihin myyntineuvottelijaksi, jo kolmannen kerran.

Iiron toimenkuvaan kuuluu asiakaspalvelu ja kaikki myyntineuvottelijan työt kuten sopimusten laadinta sekä irtisanomisten ja luovutusilmoitusten vastaanotto. Tänä kesänä uusina työtehtävinä Iirolle on tullut myös asuntonäytöt sekä asuntojen valokuvaus. – Tietotekniikkaan liittyvät asiat minulla oli hyvin halussa jo ennen kuin aloitin TA:lla, mutta melkein kaiken muun olen oppinut työn ohessa. Tämä on työtä, jonka oppii parhaiten tekemällä, Iiro kertoo.

Iiro viihtyy hyvin pienessä Lahden toimistossa. – Kun aloitin ensimmäisen kerran keväällä 2014 täällä oli minun lisäkseni vain kolme työntekijää, tänä vuonna meitä on jo kahdeksan. Ja kaikki on tosi mukavia.

Lomaa Iiro ei tänä kesänä ehdi pitää, mutta se ei työstään nauttivaa miestä tunnu haittaavan. - Olihan minulla koko juhannus vapaata, Iiro naurahtaa ja lähtee palvelemaan toimistoon tulevia asiakkaita.

TA palkkasi tänä kesänä 72 kesätyöntekijää eri tehtäviin ympäri Suomen. Lue myös muiden kesätyöntekijöiden kokemuksia alla olevista linkeistä.

Lue lisää: Pihatöistä asiakaspalveluun

Lue lisää: Kesätyöntekijät esittäytyvät: Varastoapulaisena pääsee ajamaan trukkia

Lue lisää: Työuran alkuun TA:lla

Lue lisää: Työharjoittelun kautta kesätöihin