TA-Yhtymä Oy vuosi­kertomus 2022

Kansi_kuva_2022

Valoisia koteja elämään

Kodin turvallisuuden merkitys korostuu aikoina, jolloin ympäröivä maailma tuntuu aiempaa epävakaammalta ja vähemmän ennustettavalta.

Meidän tehtävämme on osaltamme edistää kotiin liittyvää mielenrauhaa asukkaillemme. Huolehdimme, että asukkaiden kodit ovat kunnossa koko niiden elinkaaren ajan. Teemme pitkäjänteisesti työtä sen eteen, että asumisen kustannukset pysyvät mahdollisimman edullisina asuntojen viihtyvyydestä tinkimättä. Haluamme tarjota kodin, jossa on hyvä olla.

Tutustu vuoden 2022 toimintaamme
Koko vuosikertomus (pdf)
Toimintakertomus (pdf)
Tilinpäätös (pdf)
Annual Report (pdf)

Toimitusjohtajan katsaus

Vuonna 2022 toimintaympäristömme muuttui olennaisesti. Pitkään jatkunut löysä rahapolitiikka ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan kiihdyttivät inflaation korkeimmalle tasolle 40 vuoteen. Hintojen nousu kohdistui erityisesti asumiseen korkeampien energia- ja rakennuskustannusten vuoksi. Lisäksi siirryimme vuoden aikana selvästi korkeampaan korkoympäristöön. Hintojen sekä korkojen voimakas ja nopea nousu heikentävät kuluttajien ostovoimaa sekä lisäävät Suomen talouden epävarmuutta.

Lue lisää

Uudistuotanto suunnitellaan vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeisiin

Asukkaiden erilaiset elämäntilanteet johtavat erilaisiin asumistarpeisiin, mutta myös yhteiskunnassa tapahtuvat pitkän aikavälin muutokset ohjaavatuudistuotantomme suunnittelua. Pidämme huolta siitä, että rakennutamme monipuolista ja monikäyttöistä asuntokantaa, joka on kestävää myös tulevaisuuden mittareilla.

Lue lisää

Vastuullista asumista ja turvaa tulevaisuuteen

Asuntojemme kysyntä on säilynyt toimintaympäristön muutoksissa erittäin hyvänä ja käyttöasteet ovat olleet korkealla tasolla koko toimintavuoden. Vastuullisesti ja ammattitaitoisesti hoidetut asuntomme tarjoavat turvallisen kodin myös talouden epävarmoina aikoina.

Lue lisää

Vastuullisuus on luonnollinen osa yleishyödyllistä toimintaa

OIemme kotimainen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) nimeämä yleishyödyllinen yhteisö. Ydintarkoituksemme on tarjota hyvää ja turvallista asumista kohtuullisin kustannuksin, ja se korostuu tilanteessa, jossa elinkustannukset nousevat ja epävarmuus lisääntyy. Pyrimme sovittamaan kestävällä tavalla yhteen erilaiset vastuullisuustavoitteemme kunnioittaen samalla yleishyödylliselle toiminnalle asetettuja yhteiskunnallisia tavoitteita

Lue lisää

Tunnuslukujen valossa

Vastuullisuutta yhteistyöllä

Vastuullisuutta voidaan edistää tekemällä yhteistyössä vastuullisia tekoja. Jaamme kumppaneiden kanssa samansuuntaisia tavoitteita, ja voimme yhdessä matkata kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

Lue lisää