Arkkitehdin ajatuksia

Naantalin ydinkeskustan korttelien alue on kehittymässä korkeatasoiseksi ja viihtyisäksi asumisen, palveluiden ja oleskelun keskustaympäristöksi. Alueen vahva identiteetti syntyy historiasta, Naantalin vanhan kaupungin idyllisistä maisemista, vierasvenesataman ja meren läheisyydestä. Kortteli liittyy samalla osaksi kantakaupungin ruutukaavaa ja mahdollistaa jalankulkupainotteisen keskustan laajenemisen.

Korttelin rakennuksissa yhdistyvät moderni arkkitehtuuri sekä alueen historiaa kunnioittavat suunnitteluratkaisut. Asuintalojen julkisivumateriaaliksi on valittu rappaus, jonka väritys vaihtelee korttelissa rakennuksittain. Sisäpihalle rakentuu oma vehreä keidas pihasaunoineen ja oleskelutiloineen. Korttelirakenne muodostaa kaupunkitilaan yhteneväisen kokonaisuuden luoden kauniita katutiloja.

Lähiympäristöön muodostuu Naantalin uusi ydinkeskus monipuolisine palveluineen. As. Oy Naantalin Victoria sijoittuu korttelin lounaisreunalle. Yhteneväinen harjakatto sekä katujulkisivu korostavat rakentuvaa kokonaisuutta. Rakennuksen myötä Naantalin keskustakorttelin alueen ensimmäinen osa rakentuu valmiiksi. Lopulta korttelin Koillisreunan As. Oy Naantalin Estellen rakennukset täydentävät korttelin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Huoneistojen suunnittelussa on tavoiteltu avoimia, toimivia ja valoisia tilaratkaisuja. Keittiöt liittyvät luontevasti osaksi asunnon oleskelutilaa. Suuret, lähes lattiaan saakka ulottuvat ikkunat sekä parvekkeet lisäävät tilantuntua. Pidämme tärkeänä, että asuntojen toimivuus on mietitty huolella aina pienimpiä yksityiskohtia myöten. Toivommekin, että viihdytte uudessa kodissanne ja eläminen siellä on miellyttävää.

Pekka Mäki, pääsuunnittelija
Jouni Lehtonen, projektiarkkitehti

SIGGE Arkkitehdit Oy

SIGGE Arkkitehdit Oy

SIGGE on vuonna 1956 perustettu arkkitehtitoimisto. Toimistolla on kattava kokemus asuntosuunnittelusta, josta on esittää lukuisia toteutuneita laadukkaita referenssejä. Hankkeissa pyritään esittämään innovatiivisia ratkaisuja ja tuoreita näkökulmia. Suunnittelussa pyritään noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita ja toimivuutta.

Sigge Arkkitehdit Oy on palkittu kymmenissä kansainvälisissä ja kotimaisissa arkkitehtuurikilpailuissa. Viimeaikaisia julkisia hankkeita ovat esimerkiksi Turun Yliopistosäätiön opiskelija-asuinkortteli, Turun AMK:n kampus, Tipotien terveysasema Tampereella, Burj Al Arab Terrace Dubaissa ja monia muita mielenkiintoisia projekteja.

Pääsuunnittelija
Pekka Mäki, Arkkitehti SAFA

Sigge Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja ja pääosakas.

Valmistunut arkkitehdiksi Tampereen Teknillisestä korkeakoulusta. Suunnittelukokemusta parikymmentä vuotta. Lukuisia arkkitehtuuripalkintoja, mm. Suomen Berliinin suurlähetystö, Åbo Akademin humanistinen tiedekunta Arken ja betonitalo VillAma Turun Hirvensalossa.

Projektiarkkitehti
Jouni Lehtonen, Arkkitehti SAFA

Valmistunut arkkitehdiksi Tampereen Teknillisestä korkeakoulusta. Rakennustekniikan opintoja Rakennus- ja ympäritötekniikan osastolla Teknillisessä korkeakoulussa Espoossa. Suunnittelukokemusta yli kymmenen vuotta.

Erikoistunut puurakentamiseen työskentelyn ohessa.