Suunnitteilla asuntokohde - vuokra (yleishyödyllinen)

Oulu, Korvenkylä,
Korvenkyläntie 6


Uusia hirsirakenteisia vuokra-asuntoja rakennetaan Korvenkylään osoitteeseen Morttelitie 3. Tähän rivitalokohteeseen tulee kaksi yksikerroksista ja kaksi kaksikerroksista rivitaloa, joissa on yhteensä 21 asuntoa, sekä autokatokset piha-alueineen. Kaksiot ovat 50,5-51 m², kolmiot 66,5-79 m² ja neljän huoneen ja keittiön asunnot 89 m².

Kohteen erikoisuutena on, että talojen ulkoseinät ja julkisivut toteutetaan kokonaisuudessaan luonnonmukaisesti hirsirakenteisina. Hirsi on terveellinen ja ekologinen rakennusmateriaali, jonka hiilijalanjälki on pieni myös kestävän tuotannon takia. Välipohjat ja huoneistojen väliset seinät ovat kuitenkin betonirakenteisia, jolla vastaavasti saavutetaan hyvä ääneneristävyys. Kyse on siis ”hybridikohteesta”, jossa betonirakentamisen ja hirsirakentamisen hyödyt on yhdistetty.

Korvenkylä sijaitsee noin yhdeksän kilometriä Oulun keskustasta koilliseen, Kuusamontien (Valtatie 20) välittömässä läheisyydessä. Kulku keskustaan taittuu kätevästi noin 10 minuutissa autolla tai julkisilla Kuusamontien varresta.
Peruspalveluita löytyy viereisiltä alueilta, esimerkiksi päivittäistavarakauppa on Hönttämäen kaupunginosassa. Palvelutarjonta laajenee entisestään siirryttäessä Ruskoon, josta löytyvät muun muassa uudistettu K-Citymarket, erikoistavarakauppoja, pari liikuntakeskusta sekä Ruskotunturi erityisesti laskettua harrastaville.

Korvenkylässä pääsee asumaan maalaismaisemissa, kuitenkin tarpeeksi lähellä palveluita ja Oulun keskustaa. Valtaosan alueen rakennuskannasta muodostavat omakotitalot ja maatalot, joista vanhimmat on rakennettu jo 1750-luvulla. Korvenkylän suurimpiin vahvuuksiin lukeutuvat luonnonläheisyys ja läheiset ulkoilumahdollisuudet. Alueen läpi virtaa myös Kalimeenoja.

Asuntojen arvioitu valmistuminen on marraskuussa 2021, ja ne tulevat haettavaksi arviolta syksyllä 2021.


Tilaamalla uutiskirjeemme, saat kaikki lisätiedot asunnoista, kun hakuaika alkaa. Uutiskirjeemme tilaajat saavat ensimmäisten joukossa tietoa TA:n uudiskohteista, tapahtumista ja eduista.

Tilaa uutiskirje Katso kartta