Vuokra-asunto – hae vaikka heti!

Vuokra-asunto on huoleton ja joustava erilaisissa elämäntilanteissa. Vuokra-asunto sopii sekä väliaikaiseen asunnon tarpeeseen tai pitkäaikaiseksi kodiksi. Vuokra-asuntoon et tarvitse asuntolainaa ja asunnon voit saada hyvinkin nopeasti. Asuessasi vuokra-asunnossa, maksat kuukausittain vuokraa, jonka suuruus määräytyy esimerkiksi asunnon koon ja sijainnin mukaan. Meillä vuokraan sisältyy myös nopea nettiyhteys.

Valittavanasi on noin 5000 vuokra-asuntoa 30 eri paikkakunnalta. Etsi toiveitasi vastaavia asuntoja nettisivuillamme ja täytä vuokrahakemus, vaikka heti! Osa vuokra-asunnoistamme on Arava- ja korkotukiasuntoja. Näihin asuntoihin on asukasvalintaperusteet, jonka vuoksi asunnon saamiseen vaikuttavat mm. hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Muita vuokra-asuntojamme voit vuokrata ilman rajoituksia.

Asukas hymyilee lukiessaan lehteä aamiaisella

Näin haet vuokra-asuntoa:

1

Löydä sinulle mieluinen vuokra-asunto nettisivuiltamme

3

Odota asuntotarjousta ja toimita tarvittaessa hakemuksen liitteet

4

Tutustu asuntoon ja tarjoukseen ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta

5

Allekirjoita vuokrasopimus, hae avaimet ja muuta sisään!

Miksi kannattaa hankkia
vuokra-asunto?

Vuokra-asunto on huoleton ja joustava. Me hoidamme kaikki asunnon omistamiseen, ylläpitoon ja huoltoon liittyvät tehtävät. Vuokra-asunto voi tarjota sinulle myös mahdollisuuden asua asuinalueella, josta sinulla ei ole mahdollisuutta hankkia omistusasuntoa.

Elämäntilanteesi muuttuessa voit irtisanoa vuokrasopimuksesi ja pystyt nopeallakin aikataululla muuttamaan vuokra-asunnostamme toiseen asuntoon. Voit irtisanoa asunnon vuokrasopimuksen vaikka heti ilman lisäkustannuksia. Et joudu sitoutumaan ensimmäiseksi 12 kuukaudeksi. Vuokra-asunnoissamme on yhden kuukauden irtisanomisaika.

Kenelle vuokra-asunto sopii?

Vuokra-asunto sopii sinulle, jos etsit nopeasti helppohoitoista kotia. Et joudu ottamaan asuntolainaa tai huolehtimaan omistusasunnon velvoitteista. Vuokra-asuntomme joustaa eri elämäntilanteissasi ja pääset tarvittaessa muuttamaan asunnosta toiseen hyvinkin nopeasti. Vuokra-asunnoissamme on vain yhden kuukauden irtisanomisaika.

Arava- ja korkotukiasuntomme sopivat myös pienempituloisille. Näissä asunnoissa asunnon saamiseen vaikuttavat mm. hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Mikäli sinulla tai perheelläsi on elämäntilanne, jossa tulot ovat epäsäännölliset tai pienet, kannattaa tutustua myös yleishyödyllisiin vuokra-asuntovaihtoehtoihin.

Katso tuettujen vuokra-asuntojen asukasvalintaperusteet.

Vuokra-asunnon edut

Vuokra-asunnon voit saada nopeasti.

Voit saada asunnon hyvinkin nopeasti, mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja toimitat hakemuksen käsittelyä varten tarvittavat liitteet nopeasti.

Et tarvitse lainkaan asuntolainaa.

Vuokra-asuntoon sinun ei tarvitse sijoittaa rahaa. Maksettavaksi kuukausittaisen vuokran lisäksi tulee vakuusmaksu, joka vastaa yleensä kahden kuukauden vuokraa.

Sinulla saattaa olla pienemmät menot kuin omistusasunnossa.

Vuokra-asunnossa maksat vain vuokraa. Omistusasunnossa asuntolainan lisäksi voi olla maksettavana hoito- ja rahoitusvastike sekä tontin vuokra.

Vuokra-asunnossamme asut juuri niin kauan kuin haluat.

Meillä et joudu sitoutumaan vuokrasopimukseen ensimmäiseksi 12 kuukauden ajaksi. Asut asunnossa sen aikaa kuin haluat.

Voit tehdä asuntoon pientä remonttia.

Vuokra-asuntoon voit tehdä pieniä muutostöitä. Remonteista sinun tulee aina sopia etukäteen kiinteistömanagerimme kanssa.

Asut ilman remonttihuolia.

Huolehdimme kaikista kunnossapitoremonteista ja asuntoon kuuluvista kodinkoneista.

Voit saada myös Kelan asumistukea.

Vuokra-asuntoon voit hakea tarvittaessa myös Kelan asumistukea.

Miten vuokra-asuntoa haetaan?

Voit hakea vuokra-asuntoa nettisivuillamme täyttämällä sähköisen vuokrahakemuksen. Voit hakea myös varattuihin asuntoihin. Hakemuksesi jää jonoon ja lähetämme sinulle tarjouksen, kun hakemustasi vastaava asunto vapautuu ja voimme tarjota sitä sinulle.

Kuka voi saada vuokra-asunnon?

Kaikki voivat hakea vuokra-asuntojamme, mutta yleishyödyllisiin vuokra-asuntoihin on asukasvalintaperusteet. Tarkastamme vuokra-asuntoa hakevien hakijoiden luottotiedot. Mikäli sinulla on luottohäiriömerkintä, se ei ole ehdoton este asunnon saamiselle. Mikäli luottohäiriöitä on runsaasti tai ne johtuvat maksamattomista vuokrista, emme välttämättä voi tarjota sinulle asuntoa. Teemme päätöksen aina tapauskohtaisesti.

Voit saada myös edullisemman valtion tukeman Arava- ja korkotukiasunnon, mikäli asukasvalintaperusteet kohdallasi toteutuvat.

Miksi kannattaa hakea
vuokra-asunto juuri
meiltä?

Voit valita yli 5000 vuokra-asunnon joukosta.
Voit valita laajasta asuntotarjonnastamme juuri sinun tarpeisiisi sopivan vuokra-asunnon. Löydät asuntojamme jopa 30:lta eri paikkakunnalta.

Tarjoamme monenlaisiin elämäntilanteisiin sopivia asuntoja.
Voit hakea meiltä vapaarahoitteisten asuntojemme lisäksi myös valtion tukemia Arava- tai korkotukiasuntoja, joissa on yleistä vuokratasoa pienemmät vuokrat.

Voit asua lemmikkieläintesi kanssa.
Toivotamme sinut tervetulleeksi kaikkiin vuokra-asuntoihimme lemmikkieläintesi kanssa.

Voit tehdä myös remonttia.
Vuokra-asunnot ovat muuttovalmiita, mutta voit tehdä asuntoon myös pientä remonttia. Lue lisää vuokra-asunnon muutostöistä ja sovi remontista aina etukäteen kiinteistömanagerimme kanssa.

Voit asua huolettomasti.
Toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella saat asua niin pitkään kuin haluat ja asunnosta voi luopua kuukauden irtisanomisajalla.

Myyntineuvottelijamme palvelevat sinua.
Autamme sinua mielellämme löytämään tarpeitasi vastaavan vuokra-asunnon. Voit kysyä meiltä neuvoa myös tuettujen vuokra-asuntojen hakemisessa. Myyntineuvottelijamme palvelevat sinua useilla eri paikkakunnilla.

Kysy lisää myyntineuvottelijoiltamme tai
asiakaspalvelustamme.

Vuokra-asunnon
hakuprosessi

1.

Etsi nettisivuiltamme sinua kiinnostavat vuokra-asunnot. Voit hakea myös varattuihin kohteisiin.

2.

Täytä vuokrahakemus. Täytä vuokrahakemus nettisivuillamme. Lisää hakemukselle toiveesi asunnosta.

3.

Tiedustele vapaan asunnon esittelyaikaa. Pääsääntöisesti asuntoa pääsee katsomaan sen jälkeen, kun vuokrahakemuksesi on käsitelty ja asuntoa tarjotaan sinulle. Voit kuitenkin tiedustella vapaan asunnon esittelyaikoja tai tulla yleiseen asuntoesittelyyn. Uudiskohteissa ei valitettavasti voida järjestää esittelyjä.

4.

Jää odottamaan asuntotarjousta. Tarjoamme sinulle mahdollisimman pian toiveitasi vastaavaa asuntoa.

5.

Saatuasi Arava- tai korkotukiasunnon tarjouksen, toimita tarvittavat liitteet. Katso lista liitteistä ja kysy lisätietoja myyntineuvottelijaltamme. Muissa vuokra-asunnoissa liitteitä ei tarvita.

6.

Hyväksyttyäsi asunnon, sovimme kanssasi vuokrasopimuksen allekirjoitusajankohdan. Sopimuksen voi allekirjoittaa myös sähköisesti pankkitunnuksilla, jolloin sinun ei tarvitse tulla toimistollemme.

Katso tarkemmin vuokra-asunnon hakuohjeet.

Uudiskohteiden vuokra-asuntojen hakuprosessi poikkeaa muiden vuokra-asuntojen hausta. Näin haet vuokra-asuntoa uudiskohteesta.

Vuokra-asunnon senioriasukas halaa hymyssäsuin.

Vuokra-asunto ikääntyvälle ja seniorille

Vuokra-asuntojamme on suunnattu myös ikääntyville. Näissä senioriasunnoissamme on otettu huomioon erityistarpeita vastaava rakentaminen. Monet senioriasunnoistamme ovat myös esteettömiä. Senioriasuntoihin voi hakea kaikki yli 55-vuotiaat.

Usein kysytyt kysymykset vuokra-asunnoista

Mitä vuokra-asunto tarkoittaa?

Vuokra-asunto on asunnon omistajan asunto, jossa voit asua allekirjoittamalla vuokrasopimuksen vuokranantajan kanssa. Maksat asunnosta kuukausittain sopimuksen mukaista vuokraa. Vuokran lisäksi tulee usein maksettavaksi myös vesimaksu ja kuluttamasi sähkö sekä mahdollinen autopaikkamaksu. Meillä vuokraan sisältyy nopea nettiyhteys.

Mitä eroa on vapaarahoitteisella ja yleishyödyllisellä vuokra-asunnolla?

Vapaarahoitteinen vuokra-asunto on sellainen, johon voit hakea ilman mitään ehtoja ja rajoitteita. Hakiessasi asuntoa, et tarvitse myöskään liitteitä esimerkiksi varallisuudesta tai tuloistasi.

Yleishyödylliset vuokra-asunnot ovat valtion tukemia Arava- tai korkotukiasuntoja, joissa on yleensä pienemmät vuokrat kuin vapaarahoitteisissa asunnoissa. Näissä vuokra-asunnoissa noudatamme valtioneuvoston asettamia asukasvalintaperusteita.

Kuka voi hakea vuokra-asuntoa?

Vuokra-asuntojamme voi hakea kuka tahansa. Arava- ja korkotukiasunnoissa on kuitenkin valtioneuvoston asetuksen mukaiset asukasvalintaperusteet. Asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot, jotka tarkastamme hakiessasi asuntoa. Katso tarkemmin asukasvalintaperusteet. Muissa vuokra-asunnossa ei ole edellä mainittu rajoitteita.

Mikäli hakijalla on luottohäiriömerkintöjä, tehdään päätös vuokrauksesta aina tapauskohtaisesti. Mikäli sinulla on runsaasti luottohäiriömerkintöjä tai ne johtuvat maksamattomista vuokrista, emme välttämättä voi tarjota sinulle asuntoa.

Miten vuokra-asuntoa haetaan?

Voit hakea vuokra-asuntoa nettisivuillamme täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen. Voit täyttää hakemuksen heti vapaisiin asuntoihin, vapautumassa oleviin tai varattuihin asuntoihin. Varattuun asuntoon laittamasi hakemus jää jonoon, tarjoamme asuntoa sinulle heti kun se on mahdollista.

Hakiessasi Arava- tai korkotukiasuntoa, tulee sinun varautua toimittamaan tarvittavat liitteet. Liitteitä ei tarvitse toimittaa hakemuksen yhteydessä, vaan vasta sitten kun saat asuntotarjouksen.

Huomioithan, että luottotietosi tarkistetaan hakemuksesi käsittelyn yhteydessä, jonka vuoksi tarvitsemme henkilötunnuksesi. Hakemuksessa ilmoitetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Uusi hakemus korvaa aikaisemmin jättämäsi hakemuksen ja hakemus on voimassa 3 kuukautta.

Kuinka nopeasti vuokra-asunnon voi saada?

Voit saada asunnon hyvinkin nopeasti, mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja toimitat tarvittavat liitteet nopeasti. Asunnon saantiajoissa on kuitenkin tapauskohtaista vaihtelua. Autamme sinua löytämään asunnon aina niin pian kuin se on mahdollista.

Milloin vuokra-asuntoon saa avaimet?

Asunnon avaimet luovutetaan sinulle sopimuksen tai hallintaoikeuden alkamispäivänä, kun vakuusmaksu on maksettu ja näkyy tilillämme. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi noutaessasi avaimet.

Mitä tarkoittaa vakuusmaksu?

Kun vuokraat asunnon, tulee sinun maksaa vakuusmaksu tilillemme eräpäivään mennessä. Emme voi luovuttaa sinulle asunnon avaimia ennen kuin olet maksanut vakuusmaksun. Vakuusmaksu vastaa yleensä kahden kuukauden vuokraa.

Vakuusmaksusta voidaan vähentää sopimuksen päättyessä huoneiston normaalista poikkeavasta kulumisesta aiheutuneita korjauskuluja, maksamatta jääneitä vuokria, perintäkuluja sekä kadotetuista avaimista aiheutuneita sarjoitusmaksuja.

Kun olet huolehtinut maksuvelvollisuudestasi asianmukaisesti ja luovuttanut asunnon avaimineen hyvässä kunnossa, palautamme vakuusmaksun kokonaisuudessaan. Maksu palautetaan noin kahden viikon kuluessa sopimuksen ja huoneiston hallinnan päättymisestä. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa.

Milloin vuokra-asuntoon pääsee tutustumaan?

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista sinulla on yleensä mahdollisuus tutustua asuntoon etukäteen. Sovimme kanssasi sopivan esittelyajan. Jo tyhjillään olevissa asunnoissa järjestämme myös avoimia näyttöjä, joihin voit tulla etukäteen ilmoittamatta. Rakenteilla oleviin asuntoihin emme valitettavasti voi yleensä järjestää asuntoesittelyjä.

Kuinka pitkäksi ajaksi vuokra-asuntoon pitää sitoutua?

Teemme kanssasi toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen. Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi milloin tahansa ilman lisämaksuja, yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Joissakin harvemmissa tapauksissa sopimus voi olla myös määräaikainen, jolloin päättymispäivä on mainittu sopimuksessa. Määräaikaisesta sopimuksesta sovimme kanssasi aina etukäteen.

Milloin vuokra pitää maksaa?

Vuokra erääntyy maksettavaksi joka kuukauden toisena päivänä, eräpäivää ei voi muuttaa. Vuokran maksussa sinun tulee käyttää tilisiirron mukaista viitettä, jotta maksut kohdistuvat oikealle tilille ja asuntoon. Mikäli vuokran maksamisessa ilmenee erityistilanteita, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme tai kohteen kiinteistösihteeriin, jotta voit sopia erikseen maksujärjestelytavoista.

Kuinka pitkä on vuokra-asunnon irtisanomisaika?

Toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksemme irtisanomisaika on osaltasi yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Esimerkiksi 15.3. irtisanotun asunnon vuokrasopimus päättyy 30.4. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimukseen merkittynä päättymispäivänä ilman eri irtisanomista.

Haaveissa ihan uusi vuokra-asunto?

Meillä on tälläkin hetkellä suunnitteilla useampia uusia vuokrakohteita. Asunnot tulevat hakuun noin 3-4 kuukautta ennen niiden valmistumista. Monet uusista vuokra-asunnoistamme ovat yleishyödyllisiä vuokrakohteita, joihin on tulo- tai varallisuusrajat.

Haluatko tietoa uudiskohteista, joihin on valmistumassa vuokra-asuntoja?

Sivu päivitetty viimeksi: 25.3.2024