ASO- eli asumisoikeusasunnon asukasvalintaperusteet

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset tai Suomen kansalaiseen rinnastettavat henkilöt. Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinulla ei saa olla haettavalta alueelta vastaavan kokoista, sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan sopivaa omistusasuntoa tai riittäviä varoja, jotta voisit rahoittaa vähintään 50 % hakemasi tai sitä vastaavan asunnon käyvästä hinnasta. Varallisuusrajoja ei ole asetettu yli 55-vuotiaille eikä asumisoikeusasunnon vaihtajille. Katso tarkemmat valintaperusteet.

Kuka voi saada asumisoikeusasunnon?

  • Sinulla tulee olla asumisoikeusasunnon hakemiseen oikeuttava voimassa oleva järjestysnumero. Jos hakijoita on samaan asuntoon yhtä aikaa useampia, asunnon saa hakija, jolla on pienin järjestysnumero.
  • Mikäli asut asumisoikeusasukkaana kohteessamme ja vaihdat saman kohteen asuntoihin, haet asuntoa vaihtohakemuksella ilman järjestysnumeroa. Olet etusijalla muihin, järjestysnumerolla hakeviin hakijoihin.
  • Sinun tulee olla täysi-ikäinen.
  • Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinulla ja täysi-ikäisellä perheenjäsenelläsi ei saa olla yhteensä varallisuutta niin paljon, että voisitte rahoittaa puolet hakua vastaavan asunnon vapaasta markkina-arvosta tai peruskorjata hakualueella sijaitsevan omistusasunnon hakua vastaavaksi.
  • Jos olet yli 55-vuotias tai asumisoikeusasunnon vaihtaja, varallisuusrajat eivät koske sinua.
  • Tulot eivät vaikuta asunnon saantiin riippumatta siitä, oletko alle vai yli 55-vuotias.

Senioreille suunnattuihin asumisoikeuskohteisiin haetaan kuten muihinkin asumisoikeusasuntoihin. Tarvitset hakemista varten käyttämättömän järjestysnumeron. Varallisuusrajat eivät koske yli 55-vuotiaita.

TA:n asumisoikeusasunnot ympäri Suomen

Meillä on ympäri Suomen asumisoikeusasuntoja, joissa on koteja kaikkiin elämänvaiheisiin. Katso kaikki vapaat ASO-asuntomme ja löydä juuri sinulle oikea asunto. Toteutetaan unelmasi uudesta kodista yhdessä!

Haaveissa ihan uusi asumisoikeusasunto?

Uuden kodin tuoksussa on aina jotain erityistä, joko sinä haluaisit muuttaa uuteen kotiin? Lue lisää uudiskohteistamme ja täytä asuntohakemus.

Seuraa uudiskohteidemme valmistumista ja ajankohtaisia uutisia asumisoikeudesta.

Sivu päivitetty viimeksi: 16.2.2024