Vuokra-asunnon hakeminen

1. Tutustu vapaisiin ja vapautuviin vuokra-asuntoihin nettisivuillamme

Asuntohaun avulla voit määritellä itsellesi sopivat hakuehdot ja etsiä sopivat asunnot. Asuntoilmoituksesta löydät tarkemmat tiedot asunnosta sekä myyntineuvottelijan yhteystiedot.

Mikäli et löydä asuntohaun kautta toiveitasi vastaavaa asuntoa, voit tutustua kaikkiin vuokra-asuntoihimme täältä. Voit jättää hakemuksen myös sellaisiin asuntoihin, mitkä eivät ole tällä hetkellä vapaana tai vapautumassa.

2. Tee vuokra-asuntohakemus

Kun olet löytänyt mieleisesi asunnon, täytä sähköinen asuntohakemuksemme. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, sillä asukasvalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Huomioithan, että luottotietosi tarkistetaan hakemuksesi käsittelyn yhteydessä, jonka vuoksi tarvitsemme henkilötunnuksesi. Käsittelemme hakemuksessa ilmoitetut tiedot luottamuksellisesti. Mikäli sinulla on jo meillä voimassa oleva hakemus, täyttämäsi uusi hakemus korvaa aikaisemmin jättämäsi hakemuksen. Hakemus on voimassa kolme kuukautta.

Voit myös täyttää ja tulostaa asuntohakemuksen ja postittaa sen toimipisteeseemme. Toivomme hakemuksia kuitenkin ensisijaisesti sähköisesti.

3. Käy katsomassa asuntoa

Pääsääntöisesti pääset katsomaan asuntoa sen jälkeen, kun vuokrahakemuksesi on käsitelty ja asuntoa tarjotaan sinulle. Toisinaan vapaissa asunnoissa järjestetään myös yleisiä asuntoesittelyjä, joihin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua. Uudiskohteissa ei valitettavasti voida järjestää esittelyjä.

4. Odota asuntotarjousta

Tarjoamme sinulle toiveittesi mukaista asuntoa heti, kun se on mahdollista.  Osa vuokra-asunnoistamme on valtion tukemia arava- ja korkotukiasuntoja. Asukasvalintamme näihin asuntoihin perustuvat valtioneuvoston asetuksen mukaisesti hakijaruokakunnan asunnontarpeeseen, varallisuuteen ja tuloihin, jotka tarkastamme hakiessasi asuntoa. Asunnoissa on enimmäisrajat varallisuuden suhteen. Katso tuettujen yleishyödyllisten vuokra-asuntojen asukasvalintaperusteet.

5. Toimita tarvittavat liitteet myyntineuvottelijalle

Jos tarjoamme sinulle asuntoa, jossa on varallisuusrajat, pyydämme sinulta asuntohakemukseen tarvittavat liitteet asuntotarjouksen yhteydessä. Tarvitsemme tällöin hakemuksen liitteeksi ajantasaiset selvitykset tuloista, varallisuudesta ja asunnontarpeesta. Voit toimittaa liitteet ensisijaisesti tarjouksen lähettäneelle myyntineuvottelijalle sähköpostin liitetiedostona. Mikäli sinulla ei ole mahdollista toimittaa liitteitä sähköisesti, voit myös tuoda tai postittaa ne toimistollemme.

Mikäli haet senioriasuntoa, voit joutua lähettämään lisäselvityksiä tai asunnon saannissa voi olla lisäehtoja. Katso lisätietoa vaadittavista liitteistä.

6. Allekirjoita vuokrasopimus

Hyväksyttyäsi asunnon, sovimme kanssasi vuokrasopimuksen allekirjoitusajankohdan. Sopimuksen voi allekirjoittaa myös sähköisesti pankkitunnuksilla, jolloin sinun ei tarvitse tulla toimistollemme.

Sivu päivitetty viimeksi: 16.2.2024