Asumisoikeusasunnon hakeminen

Asumisoikeushakemuksen tekeminen ja ASO-asunnon hakeminen on helppoa. Hae ensin asumisoikeuden järjestysnumero, tutustu asuntoihimme ja jätä meille asumisoikeushakemus. Lähetämme sinulle tarjouksen, kun voimme tarjota toiveidesi mukaista asuntoa.

Asumisoikeusasuntoa haetaan järjestysnumerolla, jonka saat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta ARAlta. Voit tehdä asumisoikeushakemuksen koska vain ja jättää hakemuksen myös asuntoon, joka ei ole juuri nyt vapaana tai vapautumassa. Asumisoikeusasuntoja tarjotaan hakemuksen jättäneille hakijoille järjestysnumeron mukaisesti.

Asumisoikeusasunnon
hakuohjeet

3.

4.

Voit hakea asuntoa myös kohteista, joissa ei tällä hetkellä ole vapaata. Sinulle tarjotaan järjestysnumerosi perusteella toiveitasi vastaavaa asuntoa, kun asuntoja vapautuu. Huomioithan, että nettisivuilla vapaina olevat asunnot voivat olla jo tarjottuina. Lisätietoa asunnon myyntitilanteesta saat ottamalla yhteyttä myyntineuvottelijaan.

5.

Lähetä hakemus ja jää odottamaan asuntotarjouksia.

6.

Lähetämme sinulle asuntotarjouksen ensisijaisesti sähköpostitse, kun voimme tarjota sinulle toiveitasi vastaavaa asuntoa. Jos hakijoita on erityisen paljon, emme lähetä tarjouksia kaikille hakijoille. Lähetämme tarjoukset pienimmillä järjestysnumeroilla asuntoa hakeneille hakijoille.

7.

Vastaa asuntotarjoukseen annetussa määräajassa asuntotarjouksen vastauslinkeistä. Asuntoon on mahdollista päästä tutustumaan asuntotarjouksen yhteydessä.

8.

Jos samaan asuntoon on useita hakijoita, asumisoikeuden saa hakija, jolla on pienin järjestysnumero tarjouskierroksella. Mikäli sinulla on pienin järjestysnumero ja hyväksyt asuntotarjouksen asuntoon tutustumisen ja esittelyn jälkeen, varaamme asunnon sinulle ja pyydämme toimittamaan tarvittavat asiakirjat, joiden perusteella tehdään asukashyväksyntä.

9.

Asukashyväksynnän jälkeen allekirjoitat asumisoikeussopimuksen sähköisesti tai TA:n toimistolla.

10.

Maksettuasi asumisoikeusmaksun saat avaimet ja pääset muuttamaan.

Uudiskohteiden hakuprosessi poikkeaa hieman muiden asumisoikeusasuntojen hausta

Otathan huomioon, että uudiskohteisiin haetaan hieman eri lailla kuin muihin ASO-asuntoihin.

Hyvä tietää asumisoikeushakemuksesta

  • Tarvitset hakemuksen täyttämistä varten käyttämättömän asumisoikeuden järjestysnumeron.
  • Asumisoikeushakemus on voimassa 12 kuukautta. Tämän jälkeen se raukeaa, joten huolehdi, että teet ajoissa uuden hakemuksen, jos asunnon hakeminen on vielä ajankohtaista.

Kuka voi saada asumisoikeusasunnon?

  • Sinun tulee olla täysi-ikäinen.
  • Saadaksesi asumisoikeusasunnon sinulla ei saa olla varallisuutta niin paljon, että voisit rahoittaa vähintään puolet hakemasi asunnon tai vastaavan tasoisen asunnon vapaasta markkina-arvosta.
  • Yli 55-vuotiailla ei ole varallisuusrajoja.
  • Tulot eivät vaikuta asunnon saantiin.

Sivu päivitetty viimeksi: 7.12.2023