Näin haet vuokra-asuntoa uudiskohteesta

Uudiskohteesta voit hakea vuokra-asuntoa vasta silloin, kun ensimmäinen hakuaika on ilmoitettu alkaneeksi. Tämä on yleensä noin 3–4 kuukautta ennen asuntojen valmistumista.

1. Tee asuntohakemus

Kun hakuaika on alkanut, voit tehdä vuokra-asuntohakemuksen nettisivuillamme. Hakemukseen voit määritellä, millaista asuntoa etsit tai vastaavasti millaista asuntoa et halua (esimerkiksi, että et halua ensimmäisen kerroksen asuntoa). Hakemukseen voit laittaa myös tietyn asunnon, mutta mahdollisuutesi saada asunto paranee, mikäli et rajaa liian tiukkoja ehtoja.

Ensimmäinen hakuaika kestää vähintään kaksi viikkoa. Tämän jälkeen teemme asukasvalinnat. Ensimmäisen hakuajan puitteissa hakeneet ovat etusijalla asunnon saannissa. Mikäli asuntoja jää vapaaksi ensimmäisen hakuajan jälkeen, voi vapaita asuntoja hakea ensimmäisen hakuajan jälkeenkin

2. Odota asuntotarjousta

Alamme tekemään asukasvalintoja välittömästi ensimmäisen hakuajan päätyttyä. Ensimmäiset asuntotarjoukset lähetämme jo viikon sisällä hakuajan päättymisestä.

Yleishyödyllisien vuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatamme asukasvalintaperusteita.

Kun asukasvalinta on tehty, myyntineuvottelijamme lähettää sinulle asuntotarjouksen hakukriteereitäsi vastaavasta asunnosta. Asuntotarjouksen saatuasi sinulla on muutama päivä aikaa hyväksyä tarjous. Mikäli hyväksyt tarjouksen, noudata asuntotarjouksessa olevia ohjeita ja toimita pyydetyt liitteet. Myyntineuvottelijamme lähettää hyvät ohjeet myös liitteiden toimituksesta.

Rakenteilla olevia asuntoja ei valitettavasti ole mahdollista päästä katsomaan.

3. Toimita tarvittavat liitteet

Mikäli sinulle tarjotaan yleishyödyllistä vuokra-asuntoa, pyydämme sinulta liitteitä, kun tarjoamme asuntoa. Katso lisätiedot vaadituista liitteistä.

Liitteet tarvitaan ainoastaan yleishyödyllisiin vuokra-asuntoihin, joissa on tulo- tai varallisuusrajat. Mikäli asunnossa ei ole tulo- tai varallisuusrajoja, liitteitä ei tarvitse toimittaa. Myyntineuvottelijamme lähettää sinulle hyvät ohjeet tarvittavien liitteiden toimituksesta

4. Allekirjoita sopimus

Sopimus tehdään jo rakennusaikana mahdollisimman nopeasti asuntotarjouksen hyväksymisen jälkeen. Sopimus allekirjoitetaan joko sähköisesti tai paikan päällä toimistollamme. Myyntineuvottelija ohjeistaa tarkemmin missä ja miten sopimus allekirjoitetaan.

5. Maksa vakuusmaksu

Vakuusmaksu on pääsääntöisesti kahden kuukauden vuokran suuruinen. Saat vakuusmaksua varten tilisiirrot sopimuksen teon yhteydessä. Vakuusmaksu erääntyy noin kuukautta ennen asuntojen valmistumista.

6. Lue muuttokirjeestä lisäinfoa muuttoon liittyen

Saat sopimuksenteon yhteydessä myyntineuvottelijalta lisätietoja muuttoon liittyvistä asioista.

Uudiskohteiden valmistumisajat ovat aina arvioita. Lopullinen muuttopäivä ilmoitetaan sinulle heti, kun tieto on meidän saatavilla, kuitenkin viimeistään kuukautta ennen valmistumista. Kun muutto lähestyy, lähetämme sinulle muuttokirjeen, missä kerromme tarkemmin muuttoon liittyvistä asioista.

Katso myös ohjeet asumisoikeusasunnon hakemiseen uudiskohteesta

Haluatko tietoa uudiskohteista,
joihin on valmistumassa vuokra-asuntoja?

Sivu päivitetty viimeksi: 7.12.2023