Vuokra-asuntoon hakeminen

1. Löydä sinulle sopiva asunto

Tutustu vapaisiin ja vapautuviin vuokra-asuntoihimme asuntohaun avulla. Määrittelemällä hakupalkkiin tarpeelliset tiedot toivomastasi vuokra-asunnosta, saat näkyviin hakuasi vastaavat vuokra-asuntoilmoitukset. Asuntoilmoituksesta löydät tarkempia tietoja asunnosta ja voit halutessasi lähettää yhteydenottolomakkeen kautta viestiä myyntineuvottelijallemme.

Jos vapaana tai vapautumassa ei ole toiveitasi vastaavaa asuntoa, tutustu kaikkiin vuokra-asuntoihimme kohdeluettelon kautta. Voit jättää hakemuksen mihin tahansa kohteeseen, vaikka siinä ei olisikaan tällä hetkellä tiedossa vapaita tai vapautuvia asuntoja.

2. Täytä sähköinen vuokra-asuntohakemus

Täytä sähköinen asuntohakemuksemme. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, sillä asukasvalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Huomioithan, että luottotietosi tarkistetaan hakemuksesi käsittelyn yhteydessä, jonka vuoksi tarvitsemme henkilötunnuksesi. Hakemuksessa ilmoitetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Uusi hakemus korvaa aikaisemmin jättämäsi hakemuksen ja hakemus on voimassa 3 kuukautta.

Voit myös täyttää ja tulostaa asuntohakemuksen ja postittaa sen toimipisteeseemme.

3. Hakemuksen liitteet ja asuntotarjous

Kun toiveitasi vastaava asunto on vapaana ja tarjottavissa sinulle, otamme sinuun yhteyttä.

Osa vuokra-asunnoistamme on valtion tukemia arava- ja korkotukiasuntoja. Asukasvalintamme näihin asuntoihin perustuvat valtioneuvoston asetuksen mukaisesti hakijaruokakunnan asunnontarpeeseen, varallisuuteen ja tuloihin, jotka tarkastamme hakiessasi asuntoa. Asunnoissa on enimmäisrajat varallisuuden suhteen. Lue lisää asukasvalintaperusteista.

Jos olet hakenut asuntoa, jossa on varallisuusrajat, pyydämme asuntohakemukseen tarvittavat liitteet asuntotarjouksen yhteydessä. Tarvitsemme hakemuksen liitteeksi ajantasaiset selvitykset tuloista, varallisuudesta ja asunnontarpeesta. Hakijoiden keskinäistä etusijajärjestystä arvioidaan kokonaisuutena.

Tuloista:

 • työnantajalta saatu palkkatodistus tai -kuitti bruttokuukausituloista (esimerkki)
 • eläkevakuutusyhtiöstä todistus eläkkeen määrästä (tulee kotiin vuosittain alkuvuodesta) (esimerkki)
 • päätös työttömyyskorvauksesta (esimerkki) tai toimeentulotuesta (esimerkki)
 • päätös opintotuesta (esimerkki), vanhempainpäivärahasta (esimerkki) tai kotihoidontuesta
 • tarvittaessa selvitys muista tulonlähteistä

Varallisuudesta:

 • viimeisin esitäytetty veroilmoitus kokonaisuudessaan yli 18-vuotiailta (esimerkki Verohallinnon nettisivuilta)
 • selvitys mahdollisen varallisuuden käyvästä arvosta (esim. arvio omistusasunnon myyntihinnasta, kauppakirja, kiinteistöverotuspäätös, arvopapereiden noteerattu arvo tms.)
 • selvitys mahdollisten säästöjen ja talletuksien arvosta
 • selvitys jäljellä olevista lainoista, esim. tiliote (lainat vähennetään varallisuudesta)

Asunnontarpeesta:

 • todistus vuokrasopimuksen päättymisestä
 • lääkärintodistus
 • kopio työsopimuksesta tai todistus opiskelupaikan saamisesta, jos asunnontarpeen perusteena on työ- tai opiskelupaikan saanti paikkakunnalta
 • selvitys ruokakunnan koosta, esim. raskaustodistus tai lapsen/lasten huoltajuussopimus
 • selvitys asunnon asumiskelvottomuudesta
 • muu vastaavan asunnontarpeeseen vaikuttava kirjallinen selvitys

Voit toimittaa liitteet ensisijaisesti kohteen myyntineuvottelijalle sähköpostin liitetiedostona. Mikäli sinulla ei ole mahdollista toimittaa liitteitä sähköisesti, voit myös tuoda tai postittaa ne toimistollemme.

Jos asunnossa ei ole varallisuusrajoja, liitteitä ei  tarvita.

4. Asuntoon tutustuminen

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista hakijalla on yleensä mahdollisuus tutustua asuntoon etukäteen. Asuntoesittelystä sovitaan aina etukäteen. Jo tyhjillään olevissa asunnoissa järjestämme myös avoimia näyttöjä, joihin voit tulla etukäteen ilmoittamatta. Rakenteilla oleviin asuntoihin emme valitettavasti voi yleensä järjestää asuntoesittelyjä.