Tulossa hakuun asuntokohde - vuokra (yleishyödyllinen)

Kuopio, Hatsala,
Opistokuja 16 A

Opistokujan uudet vuokra-asunnot rakentuvat uudelle asuinalueelle keskustan läheisyyteen. Vaihtoehtoina on asuntoja pienistä kaksioista tilaviin, neljän huoneen perheasuntoihin, kooltaan 35,5–80 m². Asuntoja valmistuu yhteensä 28.

Opistokuja 16 A huoneistojakauma:

2H+KT+S 60,5 m², 1 kpl
2H+KT 37,5 m², 1 kpl
2H+KT 35,5 m², 7 kpl
2H+KT 47 m²; 47,5 m², 6 kpl
4H+KT+S 80 m², 7 kpl
3H+KT+S 76,5 m², 6 kpl

Asukkaiden käytössä on hyvät yhteiset tilat: ulkoiluvälinevarastot, kuivaushuone, saunaosasto sekä kerhotila. Nämä sijaitsevat samassa talossa sijaitsevan asumisoikeuskohteen Opistokuja 16 B ja C:n kellarikerroksessa. Piha-alueella on yhteinen leikki- ja oleskelualue kesäkeittiöineen.

Uuden Puijonkuppeen asuinalueen ihanteellinen sijainti antaa mahdollisuudet nauttia niin kävelymatkan päässä sijaitsevista keskustan palveluista kuin Puijon lähimetsän vehreästä luonnostakin. Nimensä Puijonkuppee sai nimikilpailulla, jossa nimiehdotuksia tuli ensimmäisellä kierroksella yli 700. Viidestä jatkoon päässeestä nimestä kuntalaiset äänestivät voittajaksi Puijonkuppeen yli 1000 äänellä.

Puijon mäki ja sitä ympäröivät alueet kattavat noin 660 hehtaaria. Alueen metsiä on luokiteltu puisto-, ulkoilu-, virkistys-, maisema- ja suojapuustometsiksi sekä luonnonsuojelualueiksi. Alueelta löytyy hyvät marjastus- ja sienestysmaastot. Puijolla on muun muassa kolme luontopolkua ja ulkoilureitit toimivat talvisin eripituisten, osittain vaativien, hiihtolenkkien pohjina. Puijon alue on myös liikuntakeskus, jossa on mm. mäkikeskus, pesäpallostadion, frisbeegolfkenttä ja pallokenttiä. Näiden lisäksi Puijolta löytyy asfaltoitu 2,5 kilometriä pitkä ja profiililtaan vaihteleva Iivon lenkki rullahiihtoa harrastaville.

Tekemistä riittää myös vesipedoille! Suomen toiseksi suurin uimahalli, Kuntolaakson uimahalli, löytyy alle kilometrin päästä. Tässä uudessa uimahallissa on 10-rataisen 50-metrisen pääaltaan lisäksi hyppyallas, nuorisoallas, monitoimiallas, kylmäallas, poreallas ja tenava-allas. Uimahallin vieressä sijaitsee Kuopion jäähalli, jonka talviaktiviteetteina on jääkiekkoa, taitoluistelua ja kaukalopalloa. Kesäisin tarjolla on näyttelytilaa messuille, näyttelyille ja konserteille.

Opistokujalta matkaa Kuopion torille on alle pari kilometriä. Kuopion tori on kenties Kuopion tunnetuin nähtävyys, ja se on sijainnut nykyisellä paikallaan jo vuodesta 1818 lähtien. Torialueella kiinteinä rakenteina on mm. Kuopion kauppahalli, Veljmies-patsas ja Siskotyttö-patsas. Nähtävyytenä suositun kauppahallin pienistä putiikeissa tarjolla on esimerkiksi maistuvia leivonnaisia, herkullisia juustoja, taidokkaita käsitöitä, matkamuistoja ja paljon muuta. Uusittu tori on tehnyt vaikutuksen kävijöihin ja Kuopion tori valittiinkin vuoden 2014 parhaaksi kaupunkikeskustaksi.

Asuntojen arvioitu valmistuminen on lokakuun 2022 lopulla. Asunnot tulevat hakuun arviolta heinäkuun 2022 lopulla.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat kaikki lisätiedot asunnoista, kun hakuaika alkaa. Uutiskirjeemme tilaajat saavat ensimmäisten joukossa tietoa TA:n uudiskohteista, tapahtumista ja eduista.

Tilaa uutiskirje Tietoa asukas­valinta­perusteista Katso kartta