Asunnon vaihtaminen

Asumisoikeusasunnot

Mikäli olet harkitsemassa asunnon vaihtoa, kannattaa tutustua vapautuviin ja vapaina oleviin asuntoihimme. Kun olet vaihtamassa asumisoikeusasuntoa, tarvitset uuden eli käyttämättömän järjestysnumeron. Asumisoikeusasuntoa haetaan myös vaihtotilanteessa samoin kuin muulloinkin. Löydät lisätietoja asumisoikeusasunnon hakemisesta täältä.

Asumisoikeusasukkaiden keskinäiset vaihdot eivät vaadi uutta järjestysnumeroa. Mikäli keskinäinen vaihto tapahtuu järjestysnumeroalueen yli, täytyy vaihtajilla olla haettuna järjestysnumero kunnasta, johon ollaan muuttamassa.

Asukkaiden keskinäisiä asunnonvaihtoja helpottaaksemme tarjoamme asiakkaidemme käyttöön asumisoikeusvaihtopörssin, jossa voi ilmoittaa asumisoikeusasunnon vaihtohalukkuudestaan.

Vuokra-asunnot

Vuokra-asunnon vaihtaminen onnistuu normaalisti irtisanomalla nykyinen asunto ja hakemalla uutta asuntoa. Otathan huomioon, että irtisanomisaika koskee myös asunnon vaihtajia.

Myös vuokra-asukkaiden on mahdollista vaihtaa asuntoja keskenään. Uutta hakemusta ei tällöin tarvita ja myös irtisanomisajoissa voidaan joustaa, kunhan se sopii molemmille osapuolille.