Asumisoikeusasuntojen vaihtopörssi

Asumisoikeusasuntojen asuntovaihtopörssissä asukkaamme voivat ilmoittaa halukkuudestaan vaihtaa asumisoikeusasuntoa keskenään toisen asumisoikeusasukkaan kanssa. Selaa muiden ilmoituksia tai jätä oma vaihtoilmoituksesi.

Voit ilmoittaa asumisoikeuden vaihtopörssissä eli asovaihtopörssissä halukkuudestasi vaihtaa asumisoikeusasuntoa tai etsiä sopivaa asunnon vaihtokumppania jätetyistä ilmoituksista.

Ilmoituksia asovaihtopörssiin voivat tehdä kaikkien asumisoikeusasuntojen asukkaat. Ilmoitus näkyy sivuillamme kolme kuukautta, jonka jälkeen se poistuu sivuilta automaattisesti. 

Kun sopiva asunnon vaihtokumppani on löytynyt, sovitte käytännön asiat kohteen myyntineuvottelijan kanssa. Lue tästä lisää alempaa tältä sivulta.

Selaa asuntovaihtopörssin ilmoituksia

Tarvitsenko järjestysnumeron vaihtaessani asumisoikeusasuntoa?

Kaksi alla mainittua tilannetta ovat niin sanottuja etuoikeutettuja vaihtoja, jolloin et tarvitse uutta järjestysnumeroa. Muissa asumisoikeusasunnon vaihtotilanteissa tarvitset käyttämättömän järjestysnumeron.

  1. Asumisoikeusasuntoa keskenään vaihtavat asumisoikeuden haltijat eivät tarvitse järjestysnumeroa.
  2. Jos olet kiinnostunut samassa kohteessa olevasta vapautuvasta asunnosta, voit hakea sitä ilman järjestysnumeroa ja olet etusijalla asukasvalinnassa. Jos hakijoita on useita samasta kohteesta, asia ratkaistaan tehtyjen sopimusten mukaisesti; asuntoa tarjotaan ensimmäisenä hakijalle, jonka asumisoikeussopimus on vanhin eli jonka asumisoikeussopimus on ollut voimassa pisimpään. Jos sopimukset on allekirjoitettu samana päivänä, ratkaistaan etusija sopimukseen merkityn järjestysnumeron perusteella.

Jos siis vaihdat asuntoa toisen yhtiön omistamaan taloon tai saman omistajan toiseen kohteeseen, tarvitset käyttämättömän järjestysnumeron. Voit hakea järjestysnumeron täältä.

Miten toimia, kun asunnonvaihtokumppani on löytynyt?

  1. Ota yhteyttä kohteesi myyntineuvottelijaan. Katso yhteystiedot alta.
  2. Saatte myyntineuvottelijalta lomakkeen, jonka täytätte keskinäistä vaihtoa varten.
  3. Jos olet pantannut asumisoikeussopimuksesi pankille lainan vakuudeksi, olethan yhteydessä ajoissa pankkiisi ennen uuden asumisoikeussopimuksen allekirjoittamista ja varmistat, että vaihto sopii pankille.
  4. Sovitte muuttoajankohdasta ja avainten vaihdosta asunnonvaihtokumppanin kanssa.
  5. Sovitte myös asuntojen muuttotarkastuksesta kiinteistömanagerin kanssa.
  6. Molemmat osapuolet allekirjoittavat uuden asumisoikeussopimuksen ennen muuttoa.
  7. Asumisoikeusmaksu sekä vakuusmaksu siirretään vanhalta sopimukselta uudelle. Erotus palautetaan edullisempaan asuntoon muuttavalle. Kalliimpaan asuntoon muuttavalle tehdään laskut, joiden täytyy olla maksettuna ennen avainten vaihtoa.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet asunnon vaihtamisesta saat kohteesi myyntineuvottelijalta.

Sivu päivitetty viimeksi: 6.2.2024