Vuokrasopimus

Asuntoon tutustuminen

Asunnon tarjoamisen yhteydessä pääset tutustumaan asuntoon. Saat tarkemmat ohjeet asunnon vuokrausta hoitavalta myyntineuvottelijaltamme. Jo vapaissa asunnoissa järjestämme myös avoimia esittelyjä, joista ilmoitamme asuntoilmoitusten yhteydessä. Avoimiin esittelyihin voit tulla etukäteen sopimatta.

Vuokrasopimus

Vuokrahuoneistojemme vuokrasopimukset ovat pääsääntöisesti toistaiseksi voimassaolevia. Sopimukset voivat olla myös määräaikaisia, jolloin niiden päättymispäivä on mainittu sopimuksessa. Toistaiseksi voimassaolevien vuokrasopimusten irtisanomisaika on vuokralaisen osalta yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Jos vuokranantaja joutuu irtisanomaan toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen esimerkiksi vuokralaisen laiminlyötyä velvoitteensa toistuvasti, on irtisanomisaika vuokrasuhteen ensimmäisen vuoden aikana kolme kalenterikuukautta ja tämän jälkeen kuusi kalenterikuukautta.

Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa myös sähköisesti verkkopankkitunnuksilla, jolloin sinun ei tarvitse tulla toimistollemme allekirjoittamaan sopimusta.

Vuokranmaksu

Vuokralaisille lähetetään viitteelliset tilisiirrot vuokran maksamista varten. Vuokran maksussa tulee käyttää tilisiirron mukaista viitettä, jotta maksut tulevat oikealle tilille ja kohdistuvat oikeaan asuntoon. Vuokra erääntyy maksettavaksi joka kuukauden toisena päivänä. Mikäli vuokran maksamisessa ilmenee erityistilanteita, ole yhteydessä asiakaspalveluumme ja sovi menettelytavoista.

Vakuusmaksu

Asunnon avainten luovutuksen edellytyksenä on, että vakuusmaksu maksetaan tilillemme eräpäivään mennessä. Vakuusmaksusta voidaan vähentää sopimuksen päättyessä huoneiston normaalista poikkeavasta kulumisesta aiheutuneita korjauskuluja, perintäkuluja sekä kadotetuista avaimista aiheutuneita sarjoitusmaksuja. Kun olet huolehtinut maksuvelvollisuudestasi asianmukaisesti ja luovuttanut asunnon avaimineen hyvässä kunnossa, palautamme vakuusmaksun kokonaisuudessaan noin kahden viikon kuluessa sopimuksen ja huoneiston hallinnan päättymisestä. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa.

Vuokrasuhteen irtisanominen

Mikäli olet harkitsemassa asunnon vaihtoa, kannattaa tutustua vapaina oleviin ja vapautuviin asuntoihimme. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty (esimerkiksi 15.3. irtisanotun asunnon vuokrasopimus päättyy 30.4.). Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimukseen merkittynä päättymispäivänä ilman eri irtisanomista. Vuokrasopimuksen irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti täyttämällä irtisanomislomake ja toimittamalla se lähimpään toimipisteeseemme.

Uuden asukkaan haku huoneistoon alkaa heti irtisanomisilmoituksen saavuttua. Tästä syystä on mahdollista, että asuntoesittelyjä tehdään vuokralaisen asumisaikana. Esittelyistä sovitaan aina erikseen vuokralaisen kanssa.

Asunnon vapautumispäivä, avainten palautus ja huoneistotarkastus

Asunnon vapautumispäivä on se päivä, jolloin voimme käydä tarkastamassa asunnon ja uudet asukkaat voivat muuttaa sisään. Asunnon pitää olla tyhjä, siivottuna ohjeistuksemme mukaan ja kaikki avaimet luovutettuna vapautumispäivänä klo 12 mennessä.

Kaikki vuokralaisen vastaanottamat ja asumisaikana teettämät avaimet (myös esim. autolämmityspistokkeen, pation, parvekkeen, varaston, turvalukon ja postilaatikon avaimet) tulee palauttaa aina toimipisteeseemme. Avaimia ei tule jättää asuntoon, ellei niin ole erikseen sovittu. Jätäthän turvalukon auki pois muuttaessasi. Asukkaana olet vastuussa kaikista vastaanottamistasi avaimista. Mikäli emme saa takaisin kaikkia kuittaamiasi avaimia, asunnon lukkojen uudelleen sarjoittaminen ja uusien avainten teettäminen vähennetään vakuusmaksustasi.

Lisätietoja vuokrasuhteeseen liittyvistä asioista löydät asukasoppaastamme.