Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Näin vaihdat asumisoikeusasuntoa

Elämäntilanteet muuttuvat ja tällöin asunnon vaihtaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Toinen haluaa vaihtaa isompaan, toinen pienempään, yksi haluaa muuttaa rivitalosta kerrostaloon kun taas toinen haluaa kerrostalosta rivitaloon. Myös asuinaluetta halutaan muuttaa erilaisten syiden, esimerkiksi töiden takia.

Asumisoikeusasuntoa voi vaihtaa ns. tavallisen asunnonhakuprosessin kautta mutta myös asunnonvaihtopörssimme kautta. Asunnonvaihtopörssin kautta voit ilmoittaa halukkuudestasi vaihtaa asumisoikeusasuntoa. Mikäli löytyy toinen asumisoikeusasunnossa asuva, joka etsii juuri sinun asuntosi kaltaista asuntoa, voitte vaihtaa asuntoja.

 

”Tavallinen” asunnonhakuprosessi

113007 osmussaarenkaari10 09Voit vaihtaa asumisoikeusasuntoa hakemalla uutta asuntoa samalla tavalla kuin muulloinkin. Hae uusi järjestysnumero, tutustu vapaisiin ja vapaina oleviin asuntoihimme ja jätä meille hakemus. Saat tarjouksen, kun toiveitasi vastaava asunto vapautuu. Me hoidamme asunnon uudelleen myynnin ja etsimme asuntoon uuden asukkaan.

Lisätietoa asumisoikeusasunnon hakemisesta löydät täältä.

 

Vaihtopörssi

Asuntoa on mahdollista vaihtaa myös asunnonvaihtopörssimme kautta. Vaihtopörssi on tarkoitettu nykyisille, jo asumisoikeusasunnossa asuville asukkaillemme. Vaihtopörssissä voit ilmoittaa halukkuudestasi vaihtaa asumisoikeusasuntoa toisen asumisoikeusasukkaan kanssa.
 
Asumisoikeusasukkaiden keskinäiset vaihdot eivät vaadi uutta järjestysnumeroa.  Mikäli keskinäinen vaihto tapahtuu järjestysnumeroalueen yli, täytyy vaihtajilla olla haettuna järjestysnumero kunnasta, johon ollaan muuttamassa. Järjestysnumeron suuruudella ei kuitenkaan ole keskinäisessä vaihdossa merkitystä. Me hoidamme uusien asumisoikeussopimusten tekemisen.


Tutustu asunnonvaihtopörssiin tästä.

Oman vaihtoilmoituksen voi jättää tästä. 

Asunnonvaihtopörssi löytyy TA.fi – nettisivuilta Asukasinfo –painikkeen alta ja sieltä valitsemalla Asunnon vaihtaminen.