Huonemäärä:
Lisäehdot


Asumisoikeusasunnot

Haluatko asunnon, jossa yhdistyvät omistus- ja vuokra-asumisen parhaat puolet? Asumisoikeusasunnossa on edullisempi vastike kuin vuokra-asunnossa ja pienempi laina kuin omistusasunnossa. Se on yhtä huoleton kuin vuokra-asunto ja turvallinen kuin omistusasunto. Asumisoikeus tarjoaa sinulle hyvän vaihtoehdon. Asumisoikeusasuminen on omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto, varma ja turvallinen, ilman suurta henkilökohtaista lainataakkaa. Maksamalla 15 % asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna saat kodin, jota voit hallita omistusasunnon tapaan.

Turvallinen ja joustava

Voit asua asumisoikeuskodissasi niin kauan kuin haluat, sillä asumisoikeusasunto pysyy aina asumisoikeusasuntona. Maksat kuukausittain käyttövastikketta, joka on alueen yleistä vuokratasoa alhaisempi. Asumisoikeusasuntoon on mahdollista tehdä kohtuullisia muutostöitä ja rakenteilla olevissa kohteissa sinulla on usein mahdollisuus vaikuttaa asuntosi pintamateriaaleihin ja kodinkoneisiin. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja lainan korot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Asumisoikeusmaksusta ei tarvitse suorittaa varainsiirtoveroa.

Mikäli joudut tilapäisesti muuttamaan toiselle paikkakunnalle työn, opiskelun tai muun perustellun syyn vuoksi, voit vuokrata asumisoikeusasuntosi maksimissaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Jos haluat luopua asumisoikeusasunnostasi, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna viimeistään 3 kuukauden kuluttua luopumisilmoituksesta.

Ei tulorajoja

Asumisoikeusasunnon saamiselle tulot eivät ole esteenä. Varallisuusrajat ovat olemassa, mutta ne koskevat vain alle 55-vuotiaita. Asunnon kokoa ei ole rajoitettu, joten voit kerralla hankkia sopivankokoisen kodin. Voit saada asumisoikeusasunnon, mikäli olet täyttänyt 18 vuotta, eikä omistuksessasi ole haettavan asumisoikeusasunnon hakualueella omistusasuntoa, joka kohtuudella vastaa haettua asumisoikeusasuntoa. Sinulla ei myöskään saa olla niin paljon varallisuutta, että voisit hankkia tarvettasi vastaavan omistusasunnon.

Hakeminen

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan sen kaupungin tai kunnan asuntotoimistosta, jossa haettava asunto sijaitsee. Järjestysnumeron saatuasi, tutustu asuntotarjontaamme ja jätä asumisoikeushakemus sinua kiinnostaviin kohteisiin. Tämän jälkeen tulet saamaan asuntotarjouksia hakuusi perustuen. Jos hakemaasi asuntoa ei ole sillä hetkellä vapaana tai vapautumassa, jää hakemuksesi jonoon.

Hae asumisoikeusjärjestysnumero

 Viimeksi ilmoitetut asunnot


Espoo (68), Helsinki (31), Hollola (1), Hämeenlinna (4), Jyväskylä (53), Järvenpää (1), Kaarina (4), Kangasala (32), Kempele (3), Kerava (6), Kirkkonummi (16), Kuopio (22), Lahti (44), Lempäälä (22), Lieto (1), Naantali (7), Nokia (1), Oulu (18), Pirkkala (7), Raisio (1), Riihimäki (1), Salo (3), Siilinjärvi (11), Tampere (3), Turku (4), Tuusula (8), Vantaa (42), Ylöjärvi (2)