Meillä kotona mokkapalojen tekeminen on jo lapsuudesta tuttua puuhaa ja nykypäivänäkin tulee äidin kanssa tehtyä näitä herkkuja mokkapalahimon sattuessa. Muistan kuinka, neljännen luokan useissa myyjäisissä äiti leipoi minulle myytäväksi muhkeimpia mokkapaloja mitä olen koskaan nähnyt. Ja kuinka ne olivatkaan menestys ja menivät aina heti kaupaksi.
Päätin, että mokkapalapäivän 8.12 lähestyessä on oiva aika pitkästä aikaa tehdä näitä lapsuuden herkkuja. Jouduin ensimmäistä kertaa tekemään näitä herkkuja ilman äitiä, joten ei ihan yllätyksenä tullut, etten ihan ensimmäisellä kerralla onnistunutkaan. Mokkapalani jäivät aivan litteiksi, vaikka maku olikin kohdallaan. Lässähdys teki näistä mokkapaloista ikimuistoiset. Onneksi heti katastrofin jälkeen soitin äidille, jonka jälkeen tiesin missä mokasin ja toisella kerralla onnistuin noudatettuani äidin vinkkejä! Äiti tietää aina parhaiten. Avain kuohkeisiin mokkapaloihin on muna-sokerivaahdon kuohkeus ja ilmavuus eli kärsivällisyyttä vatkatessa, ettei käy kuten minulle! Sekä myös kuivien aineiden sekoittaminen munavaahtoon pienissä osissa välillä sekoittaen.
Ainekset
Pohja:4 kananmunaa2 1/2 dl sokeria200 g voita2 dl maitoa5 dl vehnäjauhoa1/2 dl kaakaojauhetta1 rkl leivinjauhetta1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:75 g voita3/4 dl vahvaa keitettyä kahvia 4 dl tomusokeria1/2 dl kaakaojauhetta2 tl vaniljasokeriaVinkki! Kuorrutteen kanssa huomasin, että se jäi vähäiseksi, joten suosittelen melkein jopa tuplaamaan kuorrutteen reseptin! Tietenkin tämä oman maun mukaan, voi olla vähemmänkin.
Valmistusohje: