Sivustomme käyttää evästeitä, jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän. Lue lisää tietoa aiheesta

Sosiaalinen vastuu

Jo noin 34 000 asukkaallamme eri puolella Suomea on koti asunnoissamme. Vaikutamme asukkaidemme hyvinvointiin tarjoamalla heille turvallista asumista, viihtyisät asuinolot ja paljon asuntovaihtoehtoja, joista valita juuri omaan elämäntilanteeseen sopiva koti. Tarjoamme kohtuuhintaisia asuntoja, mutta emme tavoittele edullisuutta asumisviihtyvyyden kustannuksella.

Vastuullinen työnantaja

Osaava henkilöstö on keskeinen voimavaramme. Tarjoamme työpaikan noin 170 ihmiselle, ja lisäksi työllistämme kesäisin useita kymmeniä nuoria eri puolilla Suomea. Olemme ylpeitä sitoutuneesta henkilöstöstämme ja heidän työpanoksestaan.

Meillä työntekijämme ovat yhdenvertaisia – kohtelemme kaikkia tasa-arvoisesti ja työyhteisömme on monimuotoinen. Meillä jokainen voi olla oma itsensä. Tuemme työntekijöidemme työn ja yksityiselämän yhdistämistä – meillä on käytössä liukuva työaika ja tarjoamme mahdollisuuden myös osa-aikatyöhön.

Henkilöstön hyvinvointi ja hyvä yhteishenki on meille tärkeää. Tuemme henkilöstömme työhyvinvointia mm. tarjoamalla turvallisen työympäristön, joustavan työajan sekä kattavat työterveyspalvelut. Päätoimipisteemme yhteydessä toimiva henkilöstöravintolamme tarjoaa pääosin kotimaisista raaka-aineista valmistettua, sesongin mukaista ja terveellistä lounasruokaa. Päätoimipisteessämme henkilöstön vapaassa käytössä on myös liikuntatila ja kuntosali.

Asetamme työskentelylle selkeät tavoitteet SMARTTI-tavoitekeskustelujen avulla ja pyrimme huolehtimaan henkilöstön osaamisen kehittymisestä tarjoamalla monipuolisia työmahdollisuuksia ja urapolkuja. Panostamme esimiestyöhön kehittämällä esimiestemme osaamista, jotta he pystyvät johtamaan valmentavalla otteella ja entistä paremmin huolehtimaan myös työntekijöidemme työhyvinvoinnista.

Palkkaamme vuosittain useita kymmeniä kesätyöntekijöitä, sillä haluamme tarjota nuorille turvallisia ja mielekkäitä työkokemuksia ja toimia esimerkkinä vastuullisesta työnantajasta. Tarjoamme harjoittelupaikkoja myös kiinteistöalan opiskelijoille ja tavoitteenamme on käynnistää säännöllinen oppilaitosyhteistyö.

Lue lisää:

Hyvinvointia asukkaille

Tuotamme hyvinvointia tarjoamalla asiakkaillemme turvallisen kodin, hyvät asuinolot ja paljon asumisvaihtoehtoja, joista valita omaan elämäntilanteeseen sopiva asunto. Asuntojamme on eri puolilla Suomea, joten esimerkiksi työn perässä muuttaminen ja asunnon vaihtaminen onnistuu helposti kauttamme. Tarjoamme kohtuuhintaisia asuntoja, mutta emme tavoittele edullisuutta asumisviihtyvyyden kustannuksella. Asukkaamme ovat tyytyväisiä asuntoihimme, mistä kertoo muun muassa alhainen vaihtuvuusprosentti.

Lapsiperheet arvostavat piha-alueita ja leikkipaikkaa

Otamme asuntojemme suunnittelussa huomioon erilaisten perheiden tarpeet. Asunnoissamme asuu noin 4 500 lapsiperhettä ja kaiken kaikkiaan lähes 8 000 lasta. Asuntotarjonnassamme on asumisvaihtoehtoja lapsiperheille ja huomioimme lapsiasukkaamme sekä heidän tarpeensa.

Lähes kaikkien kiinteistöjemme pihoilla on leikkipaikka. Leikkipaikat sijaitsevat yleensä turvallisesti sisäpihalla, ja niissä on helppo tutustua naapuruston lapsiin. Etenkin uusissa kerrostalokohteissa leikki- ja oleskelupaikat ovat usein monen talon yhteisiä. Leikkipaikkoja huolletaan ja tarkastetaan säännöllisesti sekä uusitaan, kun leikkipaikka tai yksittäinen leikkiväline tulee elinkaarensa päähän.

Isoimmissa asunnoissamme lapsiperheiden elämää helpottaa erillinen wc, jossa voi olla lisäksi suihkukin. Pyykkihuollon helpottamiseksi pesutornille on yleensä tila kylpyhuoneessa tai mahdollisessa kodinhoitohuoneessa. Asuntovalikoimassamme on myös paljon asuntoja, joissa on oma asuntopiha.

Asumisvaihtoehtoja on myös pienille perheille. Etenkin uusimmissa taloissa on tarjolla kompakteja kolmioita, jolloin asumisen hinta pysyy perheen kokoon nähden kohtuullisena. Useat asuntomme sijaitsevat lähellä päiväkoteja, kouluja ja harrastusmahdollisuuksia, mikä sujuvoittaa perheiden arkea. Moni asuntokohteemme sijaitsee myös lähellä monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, joista koko perhe voi nauttia.

Lähes kaikkien TA-Yhtiöiden kiinteistöjen pihalla on leikkipaikka

Asukasneuvonnalla apua kiperiin asumisen tilanteisiin

Yrityksessämme toimii asukashallintovastaava. Hänen kauttaan asukkaamme saavat tarvittaessa apua asumiseen liittyviin haastaviin tilanteisiin. Asukashallintovastaava auttaa tyypillisesti maksuvaikeuksiin, asumisviihtyvyyteen tai asunnon kunnosta huolehtimiseen liittyvissä asioissa.

Asukasneuvonta on nimensä mukaisesti neuvontaa: se on ohjausta ja tarvittaessa jopa viranomaisavun hakemista. Ratkaisua tilanteeseen pohditaan yhdessä ja pyrimme tukemaan asukkaitamme ongelmatilanteissa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Toiminnassa keskitytään asukkaiden haastaviin asumisen tilanteisiin ja pyritään helpottamaan asukkaiden taloudenhoitoa sekä panostetaan verkostoyhteistyöhön ja palveluohjaukseen. Yhteistyö esimerkiksi viranomaisten kanssa on asukkaan etu, jolla pyritään mm. asumisen taloudellisten edellytysten turvaamiseen. Asukashallintovastaava kohtaa asukkaita kotikäynneillä, toimistoilla tai verkostopalavereissa muiden toimijoiden luona. Osa asukkaista saa ohjausta puhelimitse ja sähköpostitse.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tukee myös asukasneuvonnan kehittämistyötä myöntämällä siihen hankerahaa. Hankeraha on tarkoitettu lapsiperheiden asumisen turvaamiseksi ja häätöjen ennaltaehkäisemiseksi. Hankkeen tavoitteena on kehittää varhaisen puuttumisen malli asumisen ongelmallisiin tilanteisiin, jottei niistä pääsisi kehittymään isompia ongelmia. Hankkeen puitteissa kehitämme asukasneuvontaa aktiivisesti ja etsimme toimivia käytäntöjä asiakastyöhömme. Asukasneuvonnan avulla pyrimme turvaamaan mukavat asuinolot kaikille asukkaillemme ja parantamaan asukasviihtyvyyttä sekä naapurisopua. Meille on tärkeää, että kaikki asukkaat viihtyvät kodeissaan.

Kohti savutonta asumista

Kaikki uudiskohteemme ovat valmistuessaan savuttomia. Niissä voi tupakoida vain erikseen merkityillä tupakointipaikoilla, mikäli sellainen on ollut kohteeseen mahdollista järjestää.
Vuoden 2019 alusta alkaen uusissa asumisoikeussopimuksissa on ollut ehto, jossa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kiinteistön sisä- ja ulkotiloissa. Vuoden 2020 alusta alkaen sama ehto sisältyy myös kaikkiin uusiin vuokrasopimuksiimme.

Siirtyminen kohti savuttomuutta on onnistunut erittäin hyvin kohteissamme, ja olemme saaneet asukkailtamme paljon positiivista palautetta asiasta. Moni asiakas oli jo toivonut savutonta kiinteistöä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan tupakointi on vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana ja enää 13 % suomalaisista miehistä ja 10 % naisista tupakoi. Vuonna 2016 voimaan astuneen tupakkalain tavoitteena on, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuu Suomessa vuoteen 2030 mennessä.

Olemme yhdessä asukkaiden kanssa omalta osaltamme mukana tukemassa tätä tavoitetta ja mahdollistamassa terveellisempää ja turvallisempaa elinympäristöä meille kaikille. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikki kiinteistömme ovat savuttomia.

Asiakkaita helpottavia ratkaisuja

Haluamme, että kodin hankkiminen tai vaihtaminen on mahdollisimman mukavaa ja helppoa. Palvelemme asiakkaitamme niin sähköisesti, puhelimitse kuin kasvokkain. Asiakkaitamme palvelevat paikalliset toimipisteemme sekä valtakunnallinen asiakaspalvelukeskus, joka neuvoo myös chatin välityksellä. Kehitämme jatkuvasti myös digitaalisia palvelujamme helpottamaan asiointia ja tiedonkulkua. Kohdekohtaiset asukassivut parantavat jatkossa asukastiedottamista.

Asukkaamme saavat tarvittaessa apua asumiseen liittyviin haastaviin tilanteisiin asukashallintovastaavaltamme, joka auttaa esimerkiksi maksuvaikeuksiin tai asumisviihtyvyyteen liittyvissä asioissa. Ratkaisua etsitään yhdessä asukkaan kanssa, mielellään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kuuntelemme asukkaita

Meille on tärkeää, että asukkaillamme on mahdollisuus miellyttävään ja rauhalliseen asumiseen.

Asumisoikeus- ja vuokrataloissamme järjestetään vuosittain asukaskokous, joka on avoin kaikille täysi-ikäisille asukkaille. Asukaskokous valitsee keskuudestaan asukastoimikunnan, joka voi tehdä kiinteistöön ja asumiseen liittyviä kehitysehdotuksia kiinteistön omistajalle.

Asukastoimikunnassa toimiminen on vapaaehtoista ja perustuu asukkaiden omaan aktiivisuuteen. Asukastoimikunta on parhaimmillaan asukkaille mukavaa ajanvietettä, jonka parissa voi tutusta naapureihin. Useat asukastoimikunnat järjestävät asukkaille yhteisiä tapahtumia ja toimintaa, kuten pihatalkoita ja asukasiltoja.
Suomen asumisoikeusyhteisöt ry:n helmikuussa 2020 teettämän kyselyn mukaan asumisoikeusasunnoissa asuvat asukkaat ovat kiinnostuneita omaan asuintaloonsa liittyvistä vaikutusmahdollisuuksista. Asukkaita kiinnostaa eniten vaikutusmahdollisuudet oman asuintalon korjaustoimenpiteisiin, huoltoon ja kunnossapitoon sekä niiden vaikutus käyttövastikkeisiin. Vastausten perusteella asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia pyritään jatkossa kehittämään entisestään.

Uudiskohteissa asukkaillamme on mahdollisuus tehdä uudesta kodistaan itselle mieleinen vaikuttamalla asunnon materiaalivalintoihin jo rakennusaikana. Myös vanhempia asuntoja on mahdollista remontoida mieleisekseen yhteistyössä kiinteistömanageriemme kanssa.


Lue lisää: Asukastoiminta ja hyvä naapuruus