Hyvä työskentelyvalo on tehokkaan työhuoneen perusedellytys. Valaistus on sovitettava sen mukaan, mitä työhuoneessa tehdään, jotta huone toimisi toivotulla tavalla.

TA-Asumispalveluiden palvelupäällikkö Kati Simonen ja palveluesimies Aiki Ohtla siivoavat useita koteja joka viikko. Lue ammattisiivoajien vinkit, miten saat kotisi pysymään siistinä ja selviät viikkosiivouksesta helpolla.

Pohjois- ja Keski-Suomessa on päästy nauttimaan lumisesta talvesta jo aikaisemmin ja nyt vihdoin on Etelä-Suomeenkin saatu valkea maa. Huoltoyhtiömme pitävät yleiset piha-alueet kunnossa mutta asukkaan vastuulla on asukassisäänkäynnin puhtaanapito, lumenluonti ja hiekoitus omakoti-, rivi- ja paritaloissa. Oikeilla työvälineillä lumityöt sujuvat helposti ja vaivattomasti. Lumityöt voivatkin olla hyötyliikuntaa parhaimmillaan, kunhan työasentoon ja turvallisuusasioihin kiinnittää huomiota.

Valtioneuvosto päätti 1.2.2018 asetusmuutoksesta, jolla luovutaan uusien asukkaiden tiukoista euromääräisistä tulorajoista valtion tukemissa vuokra- ja osaomistusasunnoissa. ARA-asuntojen uusia asukkaita ja asuntojen vaihtajia koskeneet tulorajat olivat voimassa pääkaupunkiseudulla runsaan vuoden ajan. Lisäksi hallitus on luopunut suunnitelmista ryhtyä tekemään ARA-asuntojen asukkaille tulojen määräaikaistarkastuksia.

Asukasvalintaan vaikuttaa jatkossa hakijan asunnon tarve, tulot ja varallisuus. Asetusmuutos tulee voimaan 1.3.2018.

Vettä säästämällä on helppo säästää myös luontoa. Vaikka vesimaksu määräytyisikin asukasluvun mukaan, on tärkeää, että jokainen pohtii omaa vedenkulutustaan ja pyrkii vähentämään veden käyttöä. Mikäli vedenkulutus nousee, nousee myös asukaskohtainen vesimaksu.

Espoolainen Timo Rautajärvi etsi perheineen uutta asuntoa lähes kahden vuoden ajan. Uusi koti löytyi vastavalmistuneesta asumisoikeusasunnosta Kalajärven Örkkiniitystä.

Espoon Kalajärven Örkkiniityn asumisoikeusasunnoissa sähköauton saa ladattua kätevästi omasta latauspisteestä. Kaikilla 40 asunnolla on oma sähköautonlatauspiste.

Ajankohtaista