Asumisoikeusasunnon irtisanominen

Tee asumisoikeuden luovutusilmoitus kirjallisesti täyttämällä asumisoikeuden luovutuslomake ja toimita se allekirjoitettuna lähimpään toimipisteeseemme. Luovutusilmoitus on sitova, eikä sitä voi myöhemmin perua. Myöskään asunnon vapautumispäivää ei voi jälkikäteen muuttaa. Asumisoikeusasunnon luovutusaika on kolme kuukautta siitä päivästä, kun kirjallinen luovutusilmoitus on vastaanotettu toimistossamme.

Asumisoikeuden haltijana sinulla on käyttövastikkeen maksuvelvollisuus tämän ajan. Mikäli muutat pois ennen 3 kuukauden luovutusajan päättymistä, voidaan asuntoa markkinoida aikaisemmin vapautuvana. Mikäli uusi asukas muuttaa asuntoon ennen luovutusajan päättymistä, loppuu käyttövastikkeen maksuvelvollisuutesi uuden asukkaan sopimuksen alkamispäivään.

Luovutusilmoituslomakkeet asumisoikeusasunnosta muuttavalle

Luovutusilmoitus (pdf)
Luovutusilmoitus, Asumisoikeusasunnon hallinnan väliaikainen luovutus (pdf)
Luovutusilmoitus, Asumisoikeuden luovutus puolisolle, perilliselle tai lähisukulaiselle (pdf)

Vuokra-asunnon irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti täyttämällä irtisanomislomake ja toimittamalla se allekirjoitettuna lähimpään toimipisteeseemme.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty (esimerkiksi 15.3. irtisanotun asunnon vuokrasopimus päättyy 30.4.). Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimukseen merkittynä päättymispäivänä ilman irtisanomista.

Irtisanomislomake vuokra-asunnosta muuttavalle

Vuokra-asunnon irtisanomislomake (pdf)
Vuokraoikeuden siirto asuinkumppanin poismuuttaessa (pdf)

Muita hyödyllisiä linkkejä

Asiakaslaskutushinnasto (pdf)
Kuitti avainten luovutuksesta
Muuttolaatikot
Asukkaiden välinen muutostyösopimus (pdf)