Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Lapsiperheen muuton askeleet

Muutama kuukausi sitten perheellemme tuli muutto ajankohtaiseksi. Mietimme jo etukäteen, miten muutto tulee sujumaan rutiineja rakastavan alle kolmevuotiaan tyttäremme kanssa. Tavoitteena oli saada perheen pienin kotiutumaan mahdollisimman kivuttomasti ja nopeasti uuteen kotiin.

Liekö sitten tuuria vai hyvin toiminut suunnitelma –pikkuneiti sopeutui uuteen elämäntilanteeseen vauhdilla. Aloitimme hienovaraisen psyykkauksen tulevaan jo heti kun tiesimme muuton lähenevän. Kokosin askeleet, joiden johdattamana pääsimme uuteen kotiin ilman uhmakkaita vastareaktioita tai muita muutoksesta aiheutuneita lieveilmiöitä.

Yhdessä koti myyntikuntoon

Muutto tuli ajankohtaiseksi, koska olimme myymässä omaa asuntoamme. Otimme pikkuapulaisen mukaan jo heti kodin myyntivaiheessa, jotta myös hän pystyi laittamaan kotia valmiiksi uusille omistajille. Näin hän pääsi mukaan valmistautumaan siihen, että omasta kodista luopumisen aika tulee vastaan jonkin ajan kuluttua.

Kotia etsimässä

Ajelimme jonkin verran lähiseutuja, kun etsimme tulevaa kotiamme. Pyysimme takapenkkiläiseltä kommentteja siitä, missä voisi olla kiva asua. Ehdotuksia tulikin lähes joka kulmalta vastaan. Valmistautuminen tuntui olevan jo hyvässä vauhdissa.

Esittelyssä oma huone

Kun todennäköisin muuttokohde oli löytynyt, otimme pikkutirpan mukaan asunnon esittelyyn. Hän sai käydä kurkkimassa kaapit läpi ja arvata, mikä oli hänen tuleva huoneensa. Tämän jälkeen hän kertoi välittäjälle, mihin aikoo sänkynsä huoneessa laittaa. Tässä vaiheessa tehtiin jo henkistä muuttoa uuteen kotiin.

Omien tavaroiden pakkaus

Nyt kun sängyn paikkakin oli löytynyt, pitikin jo alkaa pakkaamaan tavaroita muuttolaatikoihin ja säkkeihin. Tyttäremme sai pakata omia tavaroitaan ja vaatteitaan, sekä olla muuten apuna. Tavarat lensivätkin rivakasti säkkeihin ja piti vähän toppuutella, että sänkyyn jää jotain millä nukkuakin tulevat yöt.

Jotain mitä odottaa

Tyttäremme pitää paljon majaleikeistä, kuten varmaan kaikki hänen ikäisensä. Tästä syystä hankimme hänelle pienen lastenteltan, jonka turvaan hän pystyy mennä majailemaan uudessa huoneessaan. Lisäksi piti ostaa kattolamppu ja löysimmekin sopivan kuumailmapallon muotoisena. Vielä kun pikkuneiti pääsi valitsemaan itse huoneeseensa maton, olikin uusi koti jo myyty hänelle.

Pienet ensin

Heti kun muuttotavarat oli lähes kokonaan kannettu sisään uuden kodin ovesta, aloitimme jo pikkuisen huoneen kuntoon laittamisen. Yhdessä kasasimme huonekaluja ja purimme tavaroita paikoilleen. Jännitys oli käsin kosketeltavaa, kun hän sai järjestellä ensimmäistä ikiomaa huonettaan. Ja pian pikkuneiti alkoikin leikkimään jo omassa uudessa huoneessaan vetäisten oven kiinni nenämme edestä. Kotiutuminen oli alkanut.