Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Pidä koti kunnossa: Ammattilaisen vinkit kodin ongelmakohtien siivoamiseen

Kirjoittanut: Anni Ojala

Tähän aikaan vuodesta, auringon armotta paljastaessa kodin pölykerrokset, monelle iskee siivousinto. Kodissa on muutamia hieman työläämmin puhdistettavia kohteita, jotka harvalla kuuluvat viikoittaiseen ylläpitosiivoukseen. Näiden kimppuun voikin olla hieman suurempi kynnys lähteä – varsinkin, jos edellisestä siivouskerrasta on vierähtänyt aikaa. Liesi ja uuni olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti, ettei pahoja pinttymiä pääse syntymään. Ja mitä paksumpi kerros rasvoittunutta pölyä, sitä ikävämpi se on puhdistaa. Kysyimme siivousvinkkejä TA-Asumispalveluista.

Muista turvallisuus lieden puhdistuksessa

Liesi on hyvä pyyhkiä puhtaaksi aina heti käytön jälkeen, niin pääset helpommalla. Keraamiseen tai induktiolieteen jämähtäneet karstat kannattaa ensin raaputtaa pois, ja nimenomaan tähän tarkoitetulla liedenpuhdistusterällä, joka ei naarmuta lieden pintaa. Jos lieden nappulat eivät lähde irti, saa ne helpommin ja turvallisemmin puhdistettua, jos sulkee lieden sulakkeen ensin. Sini-jynssäri tai pehmeä hammasharja on hyvä työväline. Nappuloiden liikaa hankaamista pitää kuitenkin varoa, etteivät niiden merkinnät kulu pois.

Varaa uunin puhdistukseen aikaa

Jos uunin pinnoilla on kovin pahoja pinttymiä, levitä pesuaine ainakin puoli tuntia etukäteen ja anna sen tehdä työ, niin pääset vähemmällä hankaamisella. Uunin puhdistamiseen ykkösvalinta on TA-Asumispalveluiden mukaan Viledan Glitzi Inox -teräshankaussieni, joka ei naarmuta ja jolla lähtee vaikka millainen hyvin pinttynytkin lika. Nykyaikaiset uunipellit ovat suhteellisen helposti puhdistettavaa, likaa hylkivää materiaalia. Uunin lasi on usein mahdollista irrottaa, jolloin senkin pyyhintä käy helpommin.

Oikeat aineet helpottavat siivousurakkaa

Olennaista kaikessa siivouksessa on käyttää juuri kyseiselle pinnalle tarkoitettuja aineita, jos haluaa varmasti välttää naarmuuntumisen tai pinnan muun vaurioitumisen. Keittiössä on myös tärkeää muistaa käyttää elintarvikeympäristöön soveltuvia puhdistusaineita.
Ällöttäviltä tuntuviin siivoushommiin on hyvä luoda rutiini, jolloin hommat alkavat sujua helpommin. Ja hyvälaatuisiin, puhtaana pidettyihin välineisiin kannattaa aina panostaa. Siivoaminen on paljon hauskempaa – tai ainakin vähemmän kurjaa – kunnon mikrokuituliinoilla kuin vanhoilla nukkaisilla paidanriekaleilla! Hyvä mikrokuituliina pyyhkii kuivana tehokkaasti pölyt, ja märkänä sillä saa tahrat pois myös ilman pesuaineita. Ympäristö kiittää! Laadukkaista välineistä ei nykyään edes tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Verkkokaupasta siivous.fi saa yksityishenkilökin hankittua ammattilaisten käyttämiä tuotteita, ihan kohtuuhintaan.

Miten pahat sotkut sitten saa pois, jos ei ympäristö- tai vaikkapa allergiasyistä halua käyttää vahvoja pesuaineita? Esimerkiksi ruokasooda on suosittu ja monikäyttöinen puhdistusaine, joka emäksisenä tehoaa hyvin keittiön likoihin eikä kiderakenteestaan johtuen naarmuta. Se myös valkaisee ja poistaa pahoja hajuja.

Mutta paras vinkki TA-Asumispalveluilta on kuitenkin yksinkertaisempi: siivoa tarpeeksi usein, niin likaa ei pääse kertymään!

TA-Siivous / TA-Asumispalvelut Oy tarjoaa luotettavia ja ammattimaisia muutto- ja toimistosiivouksia pääkaupunkiseudulla. Ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 045 7734 3825.