Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Pidä koti siistinä – kymmenen vinkkiä siivoukseen!

TA-Asumispalveluiden palvelupäällikkö Kati Simonen ja palveluesimies Aigi Ohtla siivoavat useita koteja joka viikko. Lue ammattisiivoojien vinkit, miten saat kotisi pysymään siistinä ja selviät viikkosiivouksesta helpolla.

iStock 624926902 web

1. Siivouspäivänä siivoa! Tavaroiden järjestely on syytä tehdä erikseen. Kun vihdoin saat kaikki tavarat paikoilleen, ei imurointi enää houkuta.

2. Keittiön tiskiallas tummuu helposti. Laita kuumaan veteen tippa konetiskiainetta, anna vaikuttaa hetki, harjaa tiskiharjalla ja huuhtele.

3. Kostealla pölyliinalla pyyhkiessä jää helposti jäljet pyyhittyyn pintaan. Pölypyyhinnässä kannattaakin käyttää sekä kuivaa että kosteaa liinaa. Parhaan lopputuloksen saamiseksi pyyhi ensin kostealla ja kuivaa pinnat lopuksi.

4. Muista, että taulutelevisiot eivät kestä pesuaineita. Television voi helposti puhdistaa veteen kostutetulla mikroliinalla.

5. Suihkuseinän saa pilalle väärällä pesuaineella. Suihkuseinät eivät kestä klooria sisältäviä pesuaineita, vaan niiden puhdistukseen kannattaa käyttää esimerkiksi tavallista yleispesuainetta, joka ei sisällä klooria tai erityisesti suihkuseinille tarkoitettu pesuainetta.

6. Älä unohda pyyhkiä kosketuspintoja! Pyyhi ovenkahvat ja valokatkaisijat säännöllisesti etenkin flunssa-aikaan. Bakteerit leviävät helposti kosketuspintojen kautta.

7. Kylpyhuone pysyy puhtaana ja on helppo siivota, kun kuivaa lastalla vedet lattialta ja seiniltä aina käytön jälkeen. Veden sisältämä kalkki jättää muutoin laattoihin jäljet.

8. Käytä oikeita aineita, oikeaa annostelua ja etsi omaan kotiisi sopivat aineet. Kokeile erilaisia pesuaineita niin löydät sopivan. Eri materiaalit vaativat eri aineita ja joskus samantyyppinen pesuaine toiselta valmistajalta toimii paremmin kuin toisen valmistajan vastaava.

9. Perussiivous kahden viikon välein riittää. Tee vähän joka päivä ja pidä tavarat järjestyksessä niin perusteellisempi siivous joka toinen viikko yleensä riittää. Keittiötä ja vessaa pitää siivota vähän useammin.

10. Siivousliinat alkavat käytössä tuoksua pahalle. Pese siivousliinat ja -rätit pesukoneeseen usein, viimeistään silloin, kun ne haisevat. Pese siivousliinat vähintään 60 asteessa tai jopa 90 asteessa, jotta bakteerit kuolevat.

TA-Asumispalvelut Oy on asumiseen liittyviä palveluita tuottava yritys, joka tuottaa laadukasta siivouspalvelua kotitalouksille ja toimistoille. TA-Asumispalvelut Oy on toiminut alalla vuodesta 2010 ja on osa TA-Yhtiöitä. Tutustu tarkemmin: ta.fi/asumispalvelut