Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Hurjaa Halloweenia! - Näin järjestimme helpot halloweenbileet

Halloweenin vietto on viime vuosina yleistynyt Suomessa hurjaa vauhtia. Halloween tulee englanninkielisistä sanoista All Hallow’s Eve, joka tarkoittaa pyhäinpäivän aattoa. Halloweenia eli pyhäinpäivän aattoa vietetään monissa maissa aina kiinteästi 31. lokakuuta. Suomessa pyhäinpäivä ja sen aatto ovat liikkuvia ja tänä vuonna oikea päivä halloweenin viettoon olisi siis perjantai 1. marraskuuta. Me otimme varaslähdön halloweeniin ja järjestimme viime viikonloppuna lasten toiveesta kotonamme juhlat ystäville ja sukulaisille.

Omassa lapsuudessani tai kotonani juhlaa ei ole totuttu erityisemmin viettämään, mutta lapsille juhla oli tuttu koulusta. Vaikka aloite tulikin lapsilta, innostui äitikin vähintään yhtä paljon. Netti on täynnä ideoita halloweenin koristeluihin, asuihin sekä tarjoiluihin. Sieltä vaan valitsemaan parhaat. Tai meidän tapauksessa helpoimmat.

Koti koristeltiin aiheeseen sopivasti hämähäkin seiteillä, pihasta kerätyillä kuivilla lehdillä, jätesäkeillä ja edellisistä juhlista jääneellä organzakankaalla. Kurpitsalyhtyjä emme lopulta ehtineet kaivertaa, mutta ne toimivat hyvin myös teipeillä koristeltuina. Myös jo vähän kuivahtanut verigreippi pääsi tussilla tuunattuna kurpitsojen kaveriksi. Sitten vaan kynttilät palamaan ja valot himmeälle.

Tarjolla oli muun muassa kinkku-makaronisalaattia tehtynä kaupasta löytyneistä halloween-makaroneista, lehtitaikinalla puettuja muumionakkeja, karjalanpiirakoita, joiden päällä oli oliiveista taiteiltuja hämähäkkejä sekä tomaatti-mozzarella-basilikasilmiä. Jo itsessään aika kaamean näköisen mustatorvisienipiirakan viimeistelimme leikkihämähäkillä.

Jälkiruokapöydän kruunuina olivat hämähäkkikeksit, jotka teimme Marie-kekseistä, sulatetusta suklaasta, irtokarkkihyllystä löytyneistä suklaapalloista sekä valmiista sokerimassasilmistä. Keksit aseteltiin tarjottimelle ja niiden päälle pursotettiin sulatetusta suklaasta hämähäkin jalat sekä liimattiin päälle sokerikuorrutteella kaksi suklaapalloa, joista toiseen liimasimme silmät sokerikuorrutteella. Aika upeita tuli! Idea näihin löytyi Pinterestista, mutta muokkasimme ohjetta hieman sen mukaan mitä lähikaupasta löytyi.

Myös mokkapalat ja porkkanakakun tuunasimme halloween-teemaan sopiviksi. Mokkapaloista osa sai päälleen sulasta valkosuklaasta tehdyn hämähäkin seitin, osa haamun muotoisen vaahtokarkin. Porkkanakakkupalat viimeisteltiin kurpitsan muotoon leikatuilla porkkanaviipaleilla.

Juhlien ohjelma oli täysin 8- ja 10-vuotiaiden lasten järjestämä: pakohuonepeli sekä paras puku -äänestys. Myös kutsut juhlaan lapset tekivät itse: yksi paperille tehty kutsu, josta otimme kuvan ja lähetimme viestinä.

Lähes kaikki vieraat olivat pukeutuneet teeman mukaisesti, paikalla oli mitä upeampia asuja. Valmiita halloween-asuja löytyy tähän vuodenaikaan runsaasti sekä marketeista että vaatekaupoista, mutta myös omaa vaatekaappia, tekoverta ja mielikuvitusta käyttämällä syntyy upeita ja yksilöllisiä asuja ilman että tarvitsee ostaa mitään uutta. Ja juhlien jälkeen tai viimeistään seuraavana syksynä halloween-asut käyvät hyvin kaupaksi nettikirppiksillä.

Olipa tosi hauskat juhlat. Aina on hyvä syy juhlia ja nähdä ystäviä, pitäisi vaan useammin itsekin löytää arjesta aikaa pienten juhlien järjestämiseen. Hauskaa halloweeniä!