Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Joulukalenterin voi ripustaa helposti pyykkipojilla

Kohta saa avata! Vinkit itse täytettävään joulukalenteriin.

Ylimmän kuvan kalenterin on kollegani Maiju tehnyt pojalleen. Kalenteria varten hän leikkasi ja liimasi paketointipaperista jokaiselle päivälle paperipussit. Numerot Maiju printtasi netistä löytyneestä numerolajitelmasta. Pussit kiinnitettiin seinälle ripustettuun naruun pyykkipojilla ja pussukoihin sujahti pojan lemppareita kuten kirpparilta ostettuja muumihahmoja ja Ryhmä Hau -juttuja. Välillä pussista saattoi löytyä rusinoita, välipalakeksejä tai muita herkkuja. Jonain päivänä tonttu oli tuonut viestin, että tehdään jotain kivaa, esimerkiksi leivontaan pipareita.

valmistus

Minä olen tehnyt kaikille kolmelle lapselleni viimeistään lapsen toiseksi jouluksi kankaasta pienet pussit, joita käytetään vuodesta toiseen. Kahden vanhimman lapsen kalenterit on ommeltu käsin huopakankaasta, nuorimman kalenteri valmistui tuolin päällystämisestä ylijääneestä kankaasta perintöompelukoneella surautellen. Numerot piirsin askartelukaupasta löytämälläni valkoisella kohovärillä. Joskus väri vähän irtoaa kankaasta, joten pussien täytön yhteydessä korjailen aina vaurioituneet numerot.

pussit

Jonain vuonna olen ostanut isomman legopaketin ja jakanut sen eri pusseihin. Ensimmäisestä pussista on tullut ohje ja muutama palanen, seuraavista lisää paloja. Jouluaattona lego oli valmis ja pukkia odotellessa aika menikin kivasti legoleikeissä. Yhtenä vuonna pusseista tuli palapelin paloja. Viime vuonna pussi sisälsi askartelutarvikkeita tonttuovea varten. Jouluaaton pussista hyppäsi viimein esiin tonttu, jolla oli mukanaan pieni aarrekartta. Aarrekarttaa seuraamalla lapset löysivät kukin yhden joululahjan, jolla jouluaaton jännitystä hieman hälvennettiin.

jouluyllätykset

Useimpina vuosina kalenterit ovat sisältäneet Maijun kalenterin tavoin pieniä yllätyksiä. Yritän hankkia kalenteriyllätyksiä varastoon jo pitkin syksyä, aina kun sopiva pieni asia sattuu eteen. Pyrin myös siihen, että ainakin osa yllätyksistä olisi oikeasti tarpeellisia. Niinpä kalentereista onkin joskus löytynyt hiuspinnejä, pompuloita, sukkia ja hanskoja. Jos yllätys on liian iso pussiin, toimii aarrekartta tai vihjelappu paremmin kuin hyvin. Lapset rakastavat lahjojen etsimistä!

Tänä vuonna odotan joulukuun alkua erityisen jännittyneenä. Lapset ovat tehneet minulle joulukalenterin! Jokaisesta luukusta paljastuu kuulemma joku apu tai hemmottelu. Hoituukohan joulusiivous koululaisten toimesta samalla kun minä nautin sohvalla pikkusiskon tarjoamasta hieronnasta?

Ihanaa joulunodotusta!

joulukalenteripussit