Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Joulukranssi on helppo tehdä itsekin

Kaupoista löytyy vaikka minkälaisia, toinen toistaan kauniimpia joulukransseja. Aina ei kuitenkaan tarvitse tyytyä kaupan valikoimaan, sillä kranssi on helppo valmistaa myös itse - jopa minä olen pystynyt siihen. Silloin saa juuri sellaisen kranssin kuin itse haluaa.

Viime vuonna tekemäni joulukranssi valmistui yksinkertaisesti vain eukalyptuksen oksista. Tämän vuoden kranssia en ole vielä tehnyt, mutta suunnittelin, että tänä vuonna eukalyptuksen oksat voisivat saada kaverikseen mm. havuja ja jonkinlaisia marjaoksia.

Valmistus oli helppoa. Sidoin oksia valkoiseen metallirenkaaseen. Metallirenkaan taivutin vanhaan kunnon tee-se-itse- henkeen vanhasta pyykinkuivaustelineen ”narusta” ja teippasin sen pyöreään muotoon. Teipattu kohta jäi oksien alle piiloon. Erilaisia kranssipohjia löytyy myös kaupoista valmiina, jos ei tällä hetkellä sattumoisin löydy kotoa eläkkeelle jäänyttä pyykinkuivaustelinettä, jota voisi hyödyntää.

joulukranssi

Eukalyptuksen oksat kiinnitin tähän pyykinkuivaustelineestä muotoiltuun renkaaseen ohuella vihreällä rautalangalla. Se piiloutuu hyvin vihreiden oksien joukkoon, vaikka ei kovin muhkeaa kranssia tekisikään.

Kranssista voi halutessaan tehdä joko kokonaan pyöreän tai puolikaaren mallisen kuten itse tein. Ripustuslenkin solmin narusta, ja kranssin keskelle istutin vielä lasten iloksi tontun tarkkailemaan talon touhuja.

Tonttu ja kranssi