Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Vappu-picnic kotona

Tänä vuonna vappua vietetään hieman eri tavoin: oman perheen kesken ja kotona tai vaikka lähimetsässä. Kokoontumisrajoitusten vuoksi isommat tapahtumat ja kokoontuminen vapputoreille on kielletty. Vapusta voi silti tehdä erityisen ja jopa ikimuistettavan. Onhan tämä ainakin erilaista.

vappu5

Me otimme varaslähdön vappuun ja lähdimme vappu-picnicille jo alkuviikosta. Kylmän sään takia retkeilimme olohuoneen lattialla. Picnicillä, kuten muillakin retkillä, tärkeintä on eväät. Syöminen muualla kuin pöydän ääressä on myös lapsista erityisen hauskaa. Käymmekin eväsretkillä useita kertoja kuukaudessa ja nyt kun harrastuksia ja muita menoja ei ole jopa useammin. Välillä eväänä on vain vesipullo ja välipalakeksi tai hedelmä, välillä retkillä nautitaan lounas tai päivällinen.

Yksi suosikkieväistäni ruokaretkillä on erilaiset salaatit. Tälle picnicille valmistimme lasten suosikkia, tonnikalasalaattia. Tonnikalasalaattireseptini vaihtelee hieman sen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan.

Tällä kertaa viiden hengen salaattiin tuli:

3 dl riisiä

2 purkkia tonnikalaa

1 iso paprika

2 maustekurkkua

2 omenaa

½ pienehköstä parsakaalista

2 keitettyä kananmunaa

Riisit keitetään pakkauksen ohjeen mukaan ja vihannekset pilkotaan pieniksi paloiksi. Keitetty riisi jäähdytetään ja kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Kanamunat kuoritaan ja pilkotaan isommiksi lohkoiksi ja asetellaan koristeeksi. Päälle salaatinkastiketta oman maun mukaan, oma suosikkini on ranskalainen salaatinkastike.

vappu8

Salaatin lisäksi vappuretkellä herkuteltiin sämpylöillä, suolakekseillä sekä simalla. Siman valmistuksessa menee aikaa viikon verran, joten perinteisellä ohjeella sitä ei enää itse ehdi tehdä, mutta netistä löytyy ohjeita myös pikasimaan. Itse aion kokeilla tätä Marttojen versiota, jossa kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen:

½ litraa kivennäisvettä

½ litraa omenamehua

½ sitruunan mehu

Raastettua inkivääriä oman maun mukaan

Ainakin resepti kuulostaa omaan makuuni jopa perinteistä herkullisemmalta!

Iloista vappua ja pysykää kotona!

vappu7