Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Näin teet näyttäviä ruusuja vaahteranlehdistä


Vaahteranlehdistä on helppoa ja nopeaa taitella ruusuja piristämään syksyisiä päiviä. Kimpusta voi tehdä ison ja muhkean, jolloin siitä saa näyttävän koristeen vaikkapa juhliin. Myös yksittäiset ruusut maljakossa tai pihalla kukkapenkissä tuovat piristystä nyt pimenevänä vuodenaikana. Ruusujen teossa ainoastaan mielikuvitus on rajana.

En ollut aikaisemmin koskaan kuullut vaahteranlehtiruusuista, kunnes työkaverini mainitsi ne erään palaverin yhteydessä. Ne kuulostivat mielenkiintoiselta ja tuttuun tapaani menin heti googlettamaan mistä on kyse.  Löysin hienoja kuvia ruskan väreissä olevista ruusuista ja päätin kokeilla itsekin.

Vaahteranlehtiruusujen tekoon tarvittavat tarvikkeet löytyvät lähes kaikista kodeista ja pihoista. Ruusujen tekoon tarvitaan vaahteranlehtien lisäksi ainoastaan narua tai rautalankaa, sakset ja keppi/tikku, josta tulee ruusun varsi.

Homma aloitetaan sillä, että haetaan pihalta isoja ja värikkäitä vaahteranlehtiä. Yhden ruusun tekemiseen menee 5-10 lehteä, eli lehtiä kannattaa ottaa paljon, jotta jää myös varaa harjoitella muutamalla lehdellä.

Aloitin ruusun teikemisen taittamalla yhden lehden kaikki kolme sakaraa ensin puoliksi ja sitten rullasin tiukan rullan.


Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Tämän jälkeen otin uuden lehden ja laitoin ensin tehdyn rullan lehden päälle. Lehtien varret voi sijoittaa päällekkäin.  Tämän jälkeen taitoin taaimmaisen, vielä kokonaisena olevan lehden keskeltä taaksepäin. Keskimmäisen sakaran taitoin suoraan taaksepäin ja sivuilla olevat sakarat kiedotaan rullan ympärille.

Kuva 8
Kuva 4

Tämä työvaihe toistetaan niin monella lehdellä, että ruusu on halutun kokoinen. Uudet lehdet sijoitetaan aina hieman edellisen viereen, jotta ruusun terälehdet eivät kaikki tule samaan kohtaan. Lopuksi sidoin ruusun alaosasta tiukasti narulla.
Kuva 5

Viimeistelin ruusun laittamalla sen ympärille kokonaisia lehtiä uloimmiksi ruusunlehdiksi ja sidoin nämä narulla tiukasti kiinni. Tässä voi käyttää narun sijaan myös rautalankaa. Kun ruusu on tukevasti sidottu, voidaan ylimääräiset varret leikata pois.

Lopuksi työnsin ruusun sisälle tarpeettomana olevia kukkien tukikeppejä. Tähän voi käyttää mitä vain keppejä tai tikkuja. Tikkujen avulla sain ruusut nätisti maljakkoon pystyyn.

Mukavia askarteluhetkiä!


kuva 6
Kuva 7