Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Miten säilöä kesäkurpitsaa? Tällä ohjeella valmistat ihanaa kesäkurpitsapikkelssiä

Kesäkurpitsa on erinomainen viljelykasvi myös pienelle pihalle tai parvekkeelle. Hyvänä satovuonna yksikin taimi voi tuottaa niin suuren sadon, että loppukesästä tekisi mieli syödä vaihteeksi jo jotain muuta. Mutta mitä sitten tehdä kaikille kesäkurpitsoille?


Kesäkurpitsaa voi pakastaa viipaleina tai kuutioina ja käyttää sitten ruokaan. Pakastaessa kesäkurpitsa kuitenkin pehmenee, jonka jälkeen se sopii parhaiten esimerkiksi kastikkeisiin tai vihersmoothieihin. Itse en oikein välitä pakastetusta kesäkurpitsasta, joten minun piti keksiä jotain muuta. 

Muistin vuosia sitten maistaneeni erään työkaverini tekemää kesäkurpitsapikkelssiä, joka oli tosi hyvää. Sitä piti kokeilla! Selailin nettiä ja löysin useammankin reseptin, joita yhdistelemällä sain oman makuni mukaista pikkelssiä. Hieman tulista ja riittävän etikkaista.

Pikkelssin tekeminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Tässä luottoreseptini:

Tarvitset:


500 g kesäkurpitsaa
100 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
pala punaista chiliä
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl kokonaisia rosepippureita

Tee näin:


1.    Pese ja suikaloi kesäkurpitsat mahdollisimman pieneksi
2.    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli
3.    Pilko chili pieneksi ja poista siemenet
4.    Mittaa liemen ainekset isoon kattilaan
5.    Lisää kiehuvaan liemeen kesäkurpitsa, sipulit ja chili
6.    Keitä muutaman minuutin ajan
7.    Nosta kattila liedeltä ja lisää pippurit
8.    Lusikoi pikkelssi pestyihin lasipurkkeihin ja kaada liemi päälle
9.    Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa

Valmis pikkelssi säilyy useita kuukausia kylmässä, paitsi jos syöt sen nopeammin 😊 Tämä herkku sopii niin hodarin väliin kuin makaronilaatikon piristykseksikin!