Ideoita kotiin -blogissa TA:laiset jakavat omia arjen vinkkejään, ideoitaan, tekemisiään ja ajatuksiaan kotiin, asumiseen ja elämiseen liittyen.

Hyvää tekevä inkivääri – yhdellä reseptillä kaksi juomaa

Rakastan inkivääriä, jo yksin sen polttavan pistelevä maku on minulle hyvä syy aloittaa päiväni inkiväärishotilla ja lopettaa ilta rauhoittavaan inkivääriteehen. Kun tähän ihanaan makuun yhdistyy inkiväärin hyvää tekevät ainesosat, voin lämpimästi suositella tätä kaikille!


Inkivääriä pidetään rauhoittavana ja rentouttavana ainesosana. Sitä käytetään mm. yleiskunnon kohottamiseen, ruoansulatusvaivoihin, sydänterveyteen, matkapahoinvoinnin ehkäisyyn sekä nivelien ja lihasten notkeuttamiseen. En tiedä toimiiko inkivääri näihin kaikkiin vaivoihin, mutta ainakin nämä juomat maistuvat hyvältä!

 

Tällä reseptillä saat ihanan raikkaan aamushotin ja samaa tiivistettä voi sekoittaa kuumaan veteen, jolloin juomasta tulee rauhoittava iltateen korvike.

Tee näin:
1.    Kuori inkivääri ja raasta se karkeaksi raasteeksi.
2.    Lisää kiehuvaa vettä inkivääriraasteen päälle, anna hautua 30 minuuttia.
3.    Siivilöi inkivääriraaste pois juomasta
4.    Lisää yhden sitruunan mehu ja vajaa ruokalusikallinen hunajaa.
5.    Pullota, ja säilytä valmis juoma jääkaapissa.


Ihan kaikille inkivääri ei välttämättä kuitenkaan sovi. Herkkävatsaisille inkivääri voi aiheuttaa vatsakipua, eikä inkivääriä suositella verenohennus- tai diabeteslääkitystä käyttäville tai rytmihäiriöistä kärsiville. Runsaita inkiväärimääriä  ei suositella myöskään raskaana oleville.