Hyödynnä kotitalousvähennys kotisi remontoinnissa

Tiesithän, että voit saada helpotusta veroihin kotitalousvähennyksenä, jos teetät kotiisi kunnostus- tai perusparannustöitä? Asuntoa ei tarvitse omistaa, joten voit saada kotitalousvähennyksen asuessasi myös vuokra- tai asumisoikeusasunnossa.

Kun ostat kotiisi palveluja kuten remonttityötä, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen voit edullisesti tehdä kodistasi omannäköisen ja kohentaa sen kuntoa teettämällä haluamiasi muutostöitä. Ennen kuin aloitat muutostyöt, ota etukäteen yhteyttä isännöitsijään ja pyydä muutostyölupa.

Verovähennystä voi saada ainoastaan työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista tai matkakuluista. Vuonna 2023 voit vähentää kotitalousvähennyksenä 40 % tavanomaisen remonttityön arvonverollisesta hinnasta, kun maksat työstä ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle. Jos palkkaat työntekijän, voit vähentää 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut.

Vuonna 2023 teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen enimmäismäärä tavanomaisissa remonteissa on 2 250 euroa. Maksimivähennyksen saat, jos yritykseltä ostettujen palvelujen työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) - 100) = 2 250 euroa]. Omavastuun osuus on 100 euroa vuodessa.

Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Voit siis hyödyntää kotitalousvähennystä remontoinnin lisäksi myös esimerkiksi ostaessasi siivoustöitä tai tietokoneen asennustyötä.

Tarkista sallitut muutostyöt osoitteesta ta.fi/asukasinfo/remontointi-ja-muutostyot.

Lisätietoja löydät osoitteesta www.vero.fi/kotitalousvahennys/.