Päivitä kotisi ilme uudella lattialla

Jos asumisoikeusasuntosi lattiat ovat jo uusimisen tarpeessa, sinun on mahdollista saada TA:n laminaattipaketti veloituksetta. Laminaatin asennuksen voit tehdä itse tai voit palkata työhön ammattilaisen. Kysy lisää kiinteistömanageriltasi!

Laminaattipaketin voit saada, jos kotisi lattiat kaipaavat selvästi jo uusimista. Laminaattipaketti sisältää laminaatin, jalkalistat sekä aluskatteen. Kiinnitystarvikkeista ja työkaluista sinun tulee huolehtia itse.

Jos päätät tilata laminaatin tai vinyylin asennustyön ulkopuoliselta, sen keskimääräinen hinta on noin 17 €/m² kaikkine töineen ja tarvikkeineen. Esimerkkihinta sisältää ALV:n, mutta ei sisällä muovimaton purkua, hiontaa ja liiman poistoa. Laminaatti suositellaan asennettavaksi muovimaton päälle.

Mikäli lattia on hyvässä kunnossa, mutta väri ei sinua miellytä, emme suosittele laminaatin vaihtoa ekologisista syistä. Voisiko kodin ilmettä uudistaa esimerkiksi tehosteseinän maalaamisella tai uuden maton hankinnalla?

Vaihtoehdot laminaatille

Laminaatin sijasta voit asentaa kotiisi myös parketin, vinyylilankkulattian tai osaan kotisi huoneista myös laattalattian. Laattalattian voi asentaa eteiseen, kylpy- ja wc-tiloihin sekä keittiöön.

Vinyylilankku mahdollista tilata TA:n valikoimasta. Hintaero laminaattiin noin 15 €/m².

Parketti hankitaan itse, varmista sallitut materiaalit ja sävyt kiinteistömanagerilta.

Laatta hankitaan itse, varmista sallitut materiaalit ja sävyt kiinteistömanagerilta.

Laminaattivaihtoehtomme löydät esitteestä

Tiesithän, että voit saada helpotusta veroihin kotitalousvähennyksenä, jos teetät kotiisi kunnostus- tai perus­parannus­töitä?

Asuntoa ei tarvitse omistaa, joten voit saada koti­talous­vähennyksen asuessasi myös vuokra- tai asumis­oikeus­asunnossa.

Lue lisää