Portaiden kunnostus

Kunnostamalla portaat luot uutta ilmettä kotiin. Erilaisilla päällystysvaihtoehdoilla uudistat portaat asuntosi yksityiskohtiin sointuviksi. Voit keventää yleisilmettä vaaleilla sävyillä tai luoda kontrastia tummalla huopamatolla. Mikä on sinun valintasi?

Materiaali- ja värimallit näet esitteestä tai vierailemalla showroomissa. Showroom on avoinna sopimuksen mukaan, varaa käyntisi sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Showroomin löydät Knitter Business Parkista Espoon Kilosta, osoitteesta Kutojantie 6-8.

Uudet rappuset päivässä! Porrasremontin helppous yllätti Tanjan

Nurmijärveläinen Tanja Soininen muutti lokakuussa 2021 perheensä kanssa jo hieman vanhempaan asumisoikeusasuntoon Kiilakiventie 5:een. Asuntoa on vuosien saatossa hieman kunnostettu, mutta kaksitasoisen asunnon portaat pistivät jo asuntonäytöllä Tanjan silmään. – Ajattelin silloin, että ehkä portaille voisi jotain tehdä, Tanja kertoo. Remontti jäi muhimaan mieleen ja perhe muutti uuteen kotiin. Kokolattiamatolla päällystetyt portaat olivat melko kuluneet ja lapsiperheen arjessa kävi pian ilmi, että kuluneeseen kokolattiamattoon tarttui paljon pölyä ja likaa. – Portaita sai imuroida lähes päivittäin, Tanja toteaa.

Inspiraatiota Showroomista

Tanja osallistui joulukuussa TA:n Showroomissa pidettyyn asukasiltaan ja innostui siellä porrasremontista. – Showroomissa oli esillä erilaisia portaiden kunnostusvaihtoehtoja ja ajattelin, että se voisi olla ihan helppo juttu. Kun oli valmiiksi yritys, johon ottaa yhteyttä, tuntui se helpommalta kuin lähteä itse jostain miettimään vaihtoehtoja, Tanja toteaa. Yleisimmät tavat uusia portaat ovat joko päällystää ne huopamatolla tai esimerkiksi Stepfix-askelmin tai maalata olemassa olevat portaat uudestaan. Stepfix vaikutti Tanjan mielestä parhaalta vaihtoehdolta.

Asukasillan jälkeen Tanja ottikin yhteyttä suoraan Stepfixin edustajaan ja sai myyjän nopeasti kotikäynnille. – Myyjä tuli käymään, teki hinta-arvion ja toi näytekappaleet mukanaan. Kun sain hinta-arvion, tein muutostyölupahakemuksen kiinteistömanagerille, Tanja kertoo.

Nopea asennus ilman vaivaa

Kaikki sujui nopeasti ja asennus olisi onnistunut jo kolmen viikon päästä yhteydenotosta. – Sovittuna aamuna asentaja tuli paikalle kello kahdeksan. Ennakkovalmisteluja ei juurikaan tarvittu. Eteiseen vaihdoin huonomman maton, jotta siinä voi kulkea kengät jalassa, ja koirat laitoin asennuksen ajaksi toiseen huoneeseen, etteivät ne häiritse. Kun tulin iltapäivällä töistä kotiin, oli uudet portaat jo asennettu, paikat oli siivottu ja roskat viety pois, Tanja kehuu. Asennustyö ei haitannut normaalia elämää. – Rapuissa sai kulkea työn aikanakin ja lapset siinä menivätkin edes takaisin lähtiessään kouluun, Tanja kertoo.

Onnistunut lopputulos edulliseen hintaan

Kokonaisuudessaan portaiden uusiminen Stepfixillä maksoi Tanjan kodissa noin 2500 euroa. TA hyvittää portaiden kunnostukseen käytettävistä materiaaleista 500 euroa ja työn osuudesta voi hakea kotitalousvähennystä verottajalta. – Itselleni jäi maksettavaksi noin 1400 euroa, Tanja kertoo. Erilaisia hyvityksiä ja vähennyksiä tuli siis yli tuhannen euron arvosta.

Lopputulokseen Tanja on erittäin tyytyväinen. – Uudet portaat on ihanat! Puiset portaat ovat lämpimät ja hiljaiset ja ne on helppo pitää puhtaana. Vähän joutui maksamaan, mutta helposti ja nopeasti kävi koko homma. Epäselvissä asioissa kiinteistömanageri ohjeisti ja asennuksen sai helposti. Olen kaikin puolin tosi tyytyväinen ja voin suositella muillekin, Tanja toteaa.

Tiesithän, että voit saada helpotusta veroihin kotitalousvähennyksenä, jos teetät kotiisi kunnostus- tai perus­parannus­töitä?

Asuntoa ei tarvitse omistaa, joten voit saada koti­talous­vähennyksen asuessasi myös vuokra- tai asumis­oikeus­asunnossa.

Lue lisää